Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το αμάρτημα της Αντωνοπούλου

Του Σωκράτη Τσιχλιά

Ποτέ δεν κατάλαβα ποια ακριβώς ήταν η πολυδιαφημισμένη φόρμουλα καταπολέμησης της ανεργίας που έφερε στις αποσκευές της από την Αμερική η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου. Ούτε πού και πώς και με ποια αποτελέσματα την εφάρμοσε στη χώρα μας. Τόσο η ίδια πάντως όσο και ο σύζυγός της, ο παραιτηθείς υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, είχαν λαμπρή πανεπιστημιακή καριέρα στην Αμερική και διετέλεσαν στελέχη μεγάλων οργανισμών εντός και εκτός ΗΠΑ, από το Κογκρέσο έως τον ΟΗΕ.

Οταν όμως το Κολοσσαίο έχει ανοίξει τις πύλες του για το μεγάλο θέαμα του αλληλοσπαραγμού που εγκαινιάστηκε με την παραπομπή στην Προανακριτική ως δωροδοκηθέντων 8 υπουργών και δύο πρωθυπουργών, δεν επρόκειτο να γλιτώσει το ζεύγος των δύο «ξένων». Ακόμη κι αν είναι χρήσιμοι για τη χώρα, ακόμη κι αν ο κ. Τσίπρας τούς χρωστά, καθώς οι δυο τους του άνοιξαν πόρτες στην Αμερική όταν δεν ήταν παρά ένας εξωτικός αριστερός που ήθελε να αλλάξει την Ευρώπη. Τα λιοντάρια, της άλλης πλευράς αυτή τη φορά, διψούσαν για φρέσκα θύματα, ένα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για την επιδότηση ενοικίου που ελάμβανε η υφυπουργός ήταν αρκετό. Ο Καίσαρ σκέφτηκε λίγα λεπτά, γύρισε τον αντίχειρα προς τα κάτω και την παρέδωσε.

Μέσα στο γενικό ξεσάλωμα λαϊκισμού και των αντιλαϊκιστών βεβαίως που διψούσαν για εκδίκηση γράφτηκαν και ακούστηκαν από φιλελεύθερους αστούς έως ευαίσθητους αριστερούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους και αναλυτές απίστευτα πράγματα. Μίλησαν με φθόνο για την περιουσιακή κατάσταση του ζεύγους χαρακτηρίζοντάς τους βαθύπλουτους! Κάτι σαν τον Μπιλ Γκέιτς δηλαδή, επειδή στη δήλωση «πόθεν έσχες» παρουσιάζουν επενδύσεις δύο εκατομμυρίων δολαρίων και κάποια ακριβά ακίνητα. Και λοιπόν; Εδώ έχουν δημοσιευθεί στοιχεία για περιουσίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίοι η πιο σκληρή δουλειά που έχουν κάνει στη ζωή τους είναι αυτή του ευρωβουλευτή. Και εντάσσουν στα επιχειρήματα περί ανήθικης συμπεριφοράς της υφυπουργού την οικονομική ευρωστία της, ποιοι; Αυτοί που ορκίζονται στην ελεύθερη οικονομία και στην οικονομική προκοπή. Τι υποκρισία! Την εξευτέλισαν εδώ, ενώ χλευάστηκε από τον διεθνή Τύπο ως επιδοτούμενη πλούσια. Χαρακτήρισαν την υφυπουργό τσιγκούνα, άκαρδη μάνατζερ, η οποία εισέπραξε την επιδότηση απλώς επειδή μπορούσε, και όχι επειδή την είχε ανάγκη, χωρίς να σκεφτεί τον λαό που υποφέρει. Με αυτή τη λογική ούτε τον μισθό της είχε ανάγκη και νομίζω ότι δεν τον έχουν και κάμποσα άλλα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Γιατί λοιπόν δεν είχαν παραιτηθεί από την υπουργική αμοιβή υπέρ των φτωχών, να έδιναν και το καλό παράδειγμα στην Αντωνοπούλου;

Η κυρία υφυπουργός προφανώς και θα μπορούσε να μην κάνει χρήση του νόμου για την επιδότηση, την οποία το κόμμα της πέρασε ως τροπολογία τη νύχτα που ψηφιζόταν το τρίτο Μνημόνιο! Αλλά αυτό, μπροστά στην ανατριχιαστική οχλαγωγία που ξέσπασε, καταντά έλασσον.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου