Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Προχώρησαν οι ετοιμασίες για την παρέλαση της Βοστώνης


Του Θεοδώρου Καλμούκου



Από την πανομογενειακή για την παρέλαση Βοστώνης. Διακρίνονται: Αθανάσιος Καραγιώργος, Α αντιπρόεδρος, Μαρία Κουκούτση, εκπρόσωπος προξενείου, Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος, Ολγα Φώτου, γραμματέας, Βασίλης Βασιλειάδης, Β αντιπρόεδρος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εχουν ήδη προχωρήσει και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την 24η παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 -η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους- όπως προέκυψε από την πανομογενειακή συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018.
Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου στη 1 μεταμεσημβρινή και θα ξεκινήσει μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential, θα διατρέξει τον οδό Boylston Street και θα καταλήξει μπροστά στο ξενοδοχείο «Four Seasons», δίπλα ακριβώς από τον Δημοτικό Κήπο.
Στην πανομογενειακή παρευρέθηκαν περί τους 35 αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων που συγκροτούν την Ομοσπονδία, η οποία ουσιαστικά έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και διεξαγωγής της παρέλασης, με τη «συνεργασία» της Ιεράς Μητρόπολης Βοστώνης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Βοστώνη.
Εκ μέρους του Γενικού Προξενείου παρευρέθηκε η κυρία Μαρία Κουκούτση, ως εκπρόσωπος του γενικού προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου, η οποία στον χαιρετισμό της είπε «χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας, είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειασθείτε».

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Εκ μέρους της Μητρόπολης δεν παρευρέθηκε ουδείς έστω για να κάνει μία προσευχή με το αιτιολογικό ότι ήταν Τετάρτη βράδυ και οι ιερείς είναι απασχολημένοι καθότι είναι περίοδος Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τελούνται Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7:30 η ώρα. Τονίζεται ότι και στην προηγούμενη συνέλευση που δεν υπήρχαν Προηγιασμένες Λειτουργίες δεν εμφανίσθηκε κανείς.
Ο ίδιος δε ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο οποίος διαμένει σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μαλιώτειο Κέντρο ουδέποτε παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις για την παρέλαση. Απλώς δύο εβδομάδες πριν στέλνει ένα τυπικό γράμμα στις κοινότητες προτρέποντας να συμμετάσχουν. Ούτε οι γενικοί πρόξενοι παρευρίσκονται.
Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι πρέσβης στην Κύπρο και η κυρία Ιφιγένεια Καναρά, η οποία στη διάρκεια της θητείας της είχε φιλοξενήσει μία φορά την πανομογενειακή συνέλευση για την παρέλαση στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης.
Την Πανομογενειακή άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, ο οποίος είπε ότι «καταβάλλεται πολύς κόπος για να γίνει μία παρέλαση» και συμπλήρωσε ότι «το κόστος της ανέρχεται μεταξύ 60 και 75 χιλιάδες δολάρια, καθότι πρέπει να πληρωθούν οι απαραίτητες ασφάλειες, οι φιλαρμονικές, το έντυπο υλικό, η εξέδρα στον Δημοτικό Κήπο για την πολιτιστική εκδήλωση που ακολουθεί μετά το πέρας της παρέλασης», ενώ έκανε έκκληση σε όλους να συνδράμουν οικονομικά την παρέλαση.
Ανέφερε ότι «το έντυπο υλικό είναι έτοιμο, αφίσες, πρόγραμμα εκδηλώσεων, αιτήσεις υποτροφιών, αιτήσεις συμμετοχής» και παρότρυνε τους αντιπροσώπους των συλλόγων να το προμηθευτούν φεύγοντας και να το διανείμουν στους συλλόγους τους αλλά και σε ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις.
Αναφορικά με τους τελετάρχες θα είναι ως συνήθως ο Μητροπολίτης Μεθόδιος και ο δήμαρχος Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς. Ελέχθη ότι είχε προσκληθεί ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος απεδέχθη αρχικά αλλά μετά συνεργάτες τους διαμήνυσαν ότι μάλλον δεν θα έλθει.
Η καθιερωμένη εκδήλωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης θα γίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Gardner Auditorium από τη 1 έως τις 2:15 καθότι η αίθουσα της Βουλής στην οποία γίνεται συνήθως φέτος έχει δοθεί στους Αρμενίους.
Τόνισε πως «πρέπει να γεμίσει η αίθουσα». Θα προηγηθεί στις 11:30 δεξίωση. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κυβερνείο.
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το επίσημο δείπνο, το Σάββατο το βράδυ στις 21 Απριλίου είπε ότι «έχουν προχωρήσει οι ετοιμασίες, θα γίνει στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, το εισιτήριο έχει ορισθεί στα $100 δολάρια κατ’ άτομο» ενώ κάλεσε τους αντιπροσώπους να προμηθευτούν εισιτήρια τα οποία ήδη τα είχε ετοιμάσει.
Ο κ. Τάκης Λαμπρόπουλος είπε ότι «θα έχομε έξι φιλαρμονικές», ενώ ο κ. Δημήτρης Παπασλής ότι «το τμήμα των ευζώνων μας ετοιμάζεται, θα έχουμε γύρω στα 16 παιδιά και από το βράδυ της Πέμπτης 1ης Μαρτίου αρχίζουν οι πρόβες στο Μαλιώτειο Κέντρο».
Η Ομοσπονδία από την Κυριακή ξεκινά τις περιοδείες της σε κοινότητες για να ενημερώσει σχετικά με την παρέλαση και να παραδώσει υλικό σημαίες, αφίσες και προγράμματα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου