Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018

  • Δεκαεπτάχρονος ρομά με ιλαρά εισήχθη την Τρίτη με σοβαρές επιπλοκές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.
  • Σε μια φράση του Ν.Παρασκευόπουλου, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, περικλείεται η ουσία της στρατηγικής με την οποία προσέρχεται η πλειοψηφία στην διαδικασία αυτή, που όλα δείχνουν ότι θα είναι σύντομη η διάρκειά της.
  • Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα». Επεσήμανε, δε, πως η υπόθεση «πρέπει να λήξει το συντομότερο».
  • Σε περιπλοκή με άγνωστη έκβαση οδοηγείται η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ήδη επί σχεδόν μία εβδομάδα στην Τουρκία. Η κυβέρνηση, ανακοινώνει πλέον ότι «δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις», ενώ αρχικώς διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα 24ώρων η επιστροφή των δύο στην Ελλάδα. Όλα αυτά συνδυάζονται με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, κάτι που δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό για τις εξελίξεις, τον οποίο πάντως η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει. Σχολίαζει ο Αγγελος Κωβαίος.
  • Το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ συζητήθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ έπληξε την ορεινή περιοχή των Νότιων Υψιπέδων στην Παπούα Νέα Γουινέα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, απολογισμός που προστίθεται στον πολύ βαρύτερο του κύριου σεισμού που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη χώρα πριν από εννέα ημέρες.
  • Ο Γκάρι Κον, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ που εγκρίθηκε το 2017 και πολέμιος των τάσεων προστατευτισμού στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, παραιτείται, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει την πρόθεσή του να επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ».
  • Τις εξελίξεις στην Ανατολική Γούτα και στην Αφρίν στη Συρία συζήτησαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και σε στρατηγικής σημασίας κοινά σχέδια στον ενεργειακό τομέα, επισήμανε το Κρεμλίνο.
  • Άμεση ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην Τουρκία για την περίπτωση του κούρδου Σαλίχ Μουσλίμ, με τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να τονίζει πως θα ακολουθηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου.

Οικονομία

  • Με μικρή άνοδο έκλεισαν στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 9,36 μονάδων (+0,04%) στις 24.884,12 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 41,30 μονάδες (+0,56%) στις 7.372,01 μονάδες.
  • Τη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Πότε υποβάλλεται η αίτηση από το δικαιούχο, πώς γίνεται η επιστροφή ή ο συμψηφισμός, πότε πρέπει να έχει γεννηθεί η αξίωση.
  • «Όλες οι προσλήψεις έγιναν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ομίλου ανά ειδικότητα, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς παρεκκλίσεις, ή εξαιρέσεις για λόγους καταγωγής, συγγένειας ή πολιτικών επιλογών» αναφέρει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, σε ανακοίνωση του σχετικά με δημοσιεύματα.
  • Τα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας προκειμένου να επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση ανέλυσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κώστας Μίχαλος.
  • «Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σήμερα» υπογραμμίζει ο Μ.Σεντένο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οκτώ χρόνια «προσαρμογής» είναι επώδυνα μεγάλο διάστημα για την κοινωνία και την οικονομία. Τονίζει ότι επείγει να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη και επαναλαμβάνει ότι το μεταμνημονιακό πλαίσιο θα συζητηθεί αργότερα μαζί με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία όμως -θυμίζει- θα εφαρμοστούν υπό όρους. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζει πάντως, η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος παίρνει και πάλι το τιμόνι.

Αθλητισμός

  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 μέσα στη Γαλλία (3-1 το πρώτο ματς στην Ισπανία) και ταυτόχρονα στην πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Εκεί θα βρεθεί και η Λίβερπουλ που έμεινε στο φτωχό 0-0 με την Πόρτο στο Άνφιλντ, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς στη Πορτογαλία με 5-0.
  • Τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Αζαξιό Μαχντί Μοχάμεντ Καμαρά «έκλεισε» ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η πειραϊκή ομάδα προχώρησε στην μεταγραφή του 21χρονου παίκτη, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της το ερχόμενο καλοκαίρι.
  • Σε προπονητής των ντέρμπι έχει εξελιχθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος στα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχει ποσοστό 75% θετικών αποτελεσμάτων. Μάλιστα, έχει 50% ποσοστό σε νίκες, ενώ είναι αήττητος από την ομάδα του Πειραιά.
  • Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε την Τρίτη το απόγευμα την έφεσή στην πρωτόδικη απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ, η οποία την τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 30.000 ευρώ πρόστιμο. Μάλιστα οι νομικοί του «δικέφαλου» του Βορρά ζήτησαν με αίτημά τους την σύντομη εκδίκαση της έφεσης εντός των προσεχών ημερών, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.
  • Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Σίτι θα προτείνει στον Γκουαρντιόλα 22 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου