Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2017

  • Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.
  • «Ως επιστημονική κοινότητα θα λέγαμε ότι μάλλον δεν έχουμε καταφέρει και πολλά πράγματα στο χώρο της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, καθώς οι εννέα στους δέκα ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα κιλά που έχασαν» τονίζει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104.9 FM.
  • Η Ελλάδα είναι το βασικότερό μας στήριγμα στην προσπάθεια που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα έχει επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία τη Δευτέρα και την Τρίτη.
  • Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε στη Χίο μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δυο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 22 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  • Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κλείνει τα 50 χρόνια.

Κόσμος

  • Η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς αναδείχθηκε στην πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ιταλία, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
  • Ασχημη είδηση για την Ευρωπαϊκή Ενωση βλέπει στο διαφαινόμενο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ιταλία, η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN).
  • Στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, οι προβολές δίνουν στην αντιμεταναστευτική, ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά το 15,8%, και στην Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι το 13,9%.
  • Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι τόσο αβέβαιο. Ως κόμμα προηγούνται τα Πέντε Αστέρια, με ένα 28% στην πρόθεση ψήφου. Ως συμμαχία, η κεντροδεξιά, με το 37%. Είναι πολύ πιθανό, όμως, να μην υπάρξει «καθαρή πλειοψηφία» στο κοινοβούλιο. Κυρίως, λόγω του νέου εκλογικού νόμου.
  • Την αντίστοιχη ελβετική ΕΡΤ υπερασπίστηκαν με σθένος οι Ελβετοί, απορρίπτοντας με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση να καταργηθεί η εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Οι Ελβετοί ψήφισαν επίσης υπέρ της διατήρησης του ΦΠΑ και του άμεσου ομοσπονδιακού φόρου.

Οικονομία

  • Μηνύματα για την ελάφρυνση του χρέους, το είδος της μεταμνημονιακής επιτήρησης, την αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την οικονομία, έστειλαν από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην «τρόικα», Ντέκλαν Κοστέλο.
  • Υπέρ αυστηρής εποπτείας στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως εξήγησε, υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.
  • Παρά την αισιόδοξη ρητορική του Μαξίμου για το τέλος των μνημονίων, γίνεται φανερό ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με αυστηρούς ή και επώδυνους ακόμη όρους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κάποιοι από τους όρους αυτούς θα ενταχθούν στο σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Κομισιόν.
  • Το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν είναι η ελάφρυνση πρώτη προτεραιότητα. «Αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση η Ελλάδα είναι η ανάπτυξη» υπογράμμισε.
  • Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αθλητισμός

  • Με μια λανθασμένη απόφαση (πέναλτι εκτός περιοχής) ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε στον Ολυμπιακό τη χαριστική βολή και πλέον οι Ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Και πολύ άντεξαν αν σκεφτεί κανείς την «περιποίηση» που απλόχερα του προσέφερε η νέα εποχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διαβόητη «εξυγίανση» που καμώθηκε για να φέρει πίσω τις Κυριακές μας…
  • Και τώρα άντε... πιάστε την! Η Μπαρτσελόνα, στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής για την Primera Division, επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου και έκανε το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού πλέον η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες αυξήθηκε στους οκτώ βαθμούς (69 έναντι 61). Στο 90ό λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει η Εσπανιόλ στην έδρα της Λεβάντε (1-1). Στην 4η θέση της Primera Division που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, παρέμεινε η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν 2-0 την Μπέτις στο Μεστάγια.
  • Στο πέναλτι εκτός περιοχής που έδωσε στον Παναθηναϊκό ο διαιτητής Ευαγγέλου στέκονται στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι «οι εξυγιαντές έκαναν απονομή». Διαβάστε τη θέση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ...
  • Τα χαμόγελα από το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον τρόπο που ήρθε, αφού αγωνίστηκε με 10 παίκτες, δεν κράτησαν για πολύ στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Ο λόγος είναι ο τραυματισμός του Όμρι Άλτμαν. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός χτύπησε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης και αποχώρησε με φορείο, ξεσπώντας μάλιστα σε κλάματα.
  • Φανερά εκτός περιοχής είναι το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέρ του Παναθηναϊκού, στη φάση που έκρινε το ντέρμπι στο 87', αφού με αυτό τον τρόπο οι Πράσινοι ισοφάρισαν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου