Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη και 13, Μαρτίου, 2018

Με ενημέρωσή της, η FIFA απειλεί με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Share · Tweet 0 Σχόλια. 0. Εκτενείς είναι οι αναφορές σε όλον τον κόσμο για όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, την Κυριακή (12/3) το βράδυ.
  • Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή απ' αυτή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών που επιβλήθηκε σε εφοριακό υπάλληλο για παράβαση καθήκοντος.
  • Όπως ανέφερε στην ομιλία της η κ. Φώφη Γεννηματά «η βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές μας».
  • Ένας 48χρονος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται στη Λάρισα. Ο 48χρονος άνδρας ονομάζεται Δημήτρης Μπατσίλας και αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής 9 Μαρτίου.
  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο, Τρίτη.
  • Την ικανοποίηση του για τη δέσμευση του πρωθυπουργού να φέρει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, εξέφρασε ο Στ.Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή τους. Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς διαφωνούν σε πολλά, αλλά «πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα». Ερωτηθείς για τα έκτροπα στην Τούμπα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να απομακρύνουμε τους μαφιόζους από τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Κόσμος

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν για μια επείγουσα συνεδρίαση στην Ιορδανία μετά τις αναφορές για βομβαρδισμούς στην νοτιοδυτική Συρία, σε περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων των ζωνών αποκλιμάκωσης, που είχαν συμφωνηθεί το 2017, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Δικαστήριο στο Αμβούργο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης τρεις Σύρους υπηκόους, οι οποίοι είχαν προσποιηθεί τους πρόσφυγες για να εισέλθουν στην Γερμανία, με την κατηγορία της ένταξής τους στο Ισλαμικό Κράτος.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» η Μόσχα να ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σ.Σκριπάλ και της κόρης του με τη χρήση στρατιωτικής προέλευσης νευροπαραλυτικής ουσίας και γνωστοποίησε ότι εκλήθη ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις μέχρι την Τετάρτη. Αγανάκτηση για το γεγονός εκφράζει ο Λευκός Οίκος, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς το Λονδίνο, αποφεύγοντας, ωστόσο, να μιλήσει για ευθύνη της Μόσχας στην υπόθεση.
  • Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως ο «λογιστής του Άουσβιτς», ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 για τον ρόλο του στις μαζικές δολοφονίες που διέπραξαν οι Ναζί στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
  • Η Γαλλία κάλεσε τη Ρωσία να φροντίσει «να σταματήσει το λουτρό αίματος» στη Συρία, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας που είναι αφιερωμένη στο γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η εκεχειρία στη χώρα αυτή.

Οικονομία

  • Πολλοί υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης τάχθηκαν κατά ενός ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου, μετά την επιβολή υψηλών δασμών από τις ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
  • Η νέα γερμανική κυβέρνηση στηρίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, απορρίπτει την κοινοτικοποίηση των χρεών, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ. Επισήμανε ότι η οξεία φάση της κρίσης του ευρώ έχει περάσει, ενώ το θέμα τώρα είναι η βιώσιμη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, αλλά και η κοινή απάντηση στο μεταναστευτικό.
  • Υπέρ της διατήρησης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που παρέδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε και ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υποψήφιος υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.
  • Τη δημιουργία μηχανισμού εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν προβεί σε διακοπή των εργασιών τους, ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στο δεύτερο μισό του Μαρτίου τοποθέτησε την εκταμίευση της δόσης ο Μ.Σεντένο, μετά το Eurogroup, που αναγνώρισε την πρόοδο στην Ελλάδα. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, είπε, προσθέτοντας ότι και οι συζητήσεις για το χρέος προχωράνε. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αναγκαίος όρος για τη μείωσή του είναι η ολοκλήρωση των 88 «απαιτητικών» προαπαιτουμένων της δ' αξιολόγησης. «Είμαστε 100 ημέρες πριν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου που θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία πακέτο» τόνισε ο Μοσκοβισί.

Αθλητισμός

  • Η Μπέτις έφυγε νικήτρια με 3-1 από το «Μεντιθορόθα» απέναντι στην Αλαβές, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «βερδιμπλάνκος» του Κίκε Σετιέν έφτασαν έτσι στους 40 βαθμούς και ανέβηκαν στην όγδοη θέση, τέσσερις πόντους πίσω από την έκτη Βιγιαρεάλ, δηλαδή από τη θέση που δίνει έξοδο στο Europa League.
  • Με τον Νταβίντ Σίλβα να «ντύνεται» ήρωας της βραδιάς και να σημειώνει και τα δύο γκολ της ομάδας του, η βέβαιη πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από την έδρα της Στόουκ, επικρατώντας των γηπεδούχων με 2-0.
  • Οι εποπτικές αρχές FIFA και UEFA θα έπρεπε να γνωρίζουν σε ποιους δίνουν τα κλειδιά του μαγαζιού. Το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τα έκτροπα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύει ότι μάλλον πιάστηκαν στον ύπνο, μολονότι εδώ και δύο χρόνια έχουν στείλει επιτηρητές του «ελληνικού προβλήματος» και θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω ψυλλιασμένοι…
  • Βέρντερ και Κολονία «καίγονταν» για τους βαθμούς στο «Weser-Stadion», με τους γηπεδούχους να την κατακτούν τελικώς με 3-1, στον τελευταίο αγώνα της 26ης ημέρας. Η ομάδα της Βρέμης πήρε μια πολύ μεγάλη ανάσα στη μάχη για την παραμονή, σε αντίθεση με τα «κριάρια» που παραμένουν ουραγοί στην Μπουντεσλίγκα και απέχουν 8 βαθμούς έως την έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Ο Ιβάν Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή Κομίνη ότι «είσαι νεκρός», ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που απειλήθηκε αξιωματούχος τα τελευταία χρόνοα. Είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης που στις 13 Φεβρουαρίου 2016 απείλησε τον παρατηρητή διαιτησίας Δ. Κύρκο ότι «θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου