Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας έκανε αισθητή την παρουσία του στο Boston Garden ή TD Garden στον αγώνα του ΝΒΑ μεταξύ των Boston Celtics και της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούμπο τους Milwaukee Bucks


Oι γαλανόλευκες σημαίες, μικρές και μεγάλες, διάσπαρτες στις κερκίδες του κλειστού γηπέδου των πολλάκις πρωταθλητών Boston Celtics.

Από τις απογευματινές ώρες οι θεατές έφταναν στο γήπεδο με σημαίες, καπελάκια, κασκόλ με τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας της Βοστώνης.
Ανάμεσά τους είδαμε και πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες, νέους και νέες. Καθηγητές πανεπιστημίων, ιατροί, επιχειρηματίες, απλοί άνθρωποι με Ελληνικές σημαίες και φανέλες που έγραφαν κάτι από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Πολλοί ίσως δεν είχαν ξαναπάει να δουν την ομάδα της Βοστώνης να παίζει αλλά χθες το βράδυ με την επίσκεψη της ομάδας του Έλληνα Γιάννη Αντετοκούμπο η βραδιά ονομάστηκε Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς (Greek Heritage Night.
Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε πόσοι Ελληνικής καταγωγής ήσαν στον αγώνα αλλά με κάποιους υπολογισμούς που κάναμε πρέπει να ήσαν γύρω στα 1,500 άτομα.
Ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς, η πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βιδάλη, ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη, ο πρώην Γραμματές της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Ματθαίος, ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος με το χορευτικό συγκρότημα Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου με παραδοσιακές Ελληνικές στολές όπου χόρεψαν δύο ελληνικούς χορούς στο παρκέ των Boston Celtics κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μπροστά σε κοντά 18,000 θεατές!
Μαθητές και μαθήτριες, αγόρια και κορίτσια, από την Ελληνική Κοινότητα με ωραίες ομοιόμορφες στολές έπαιξαν μπάσκετ πριν των αγώνα ενώ άλλα παιδιά πήγαν και συνάντησαν το είδωλό τους Γιάννη Αντετοκούμπο.
Την αυλαία άνοιξε η Ειρήνη Τορνεσάκη η οποία κάνει το μάστερ στο Berkeley και η οποία τραγούδησε τον Αμερικάνικο Εθνικό Ύμνο και καταχειροκροτήθηκε αφού η φωνή της και η απόδοση ήταν υπέροχη.
«Είναι ελληνική βραδιά, θα διασκεδάσουμε», ανέφεραν στην αρχή τα μεγάφωνα του αγώνα. Είδαμε την ώρα που χόρευε το χορευτικό Έλληνες και Αμερικάνοι σηκώθηκαν από τα καθίσματά του και έφερναν γυροβολιές.
Τιμήθηκε η Ελληνίδα γιατρός Αθηνά Πάπας, καθηγήτρια της έδρας Erling Johansen στην Οδοντιατρική Ερευνα η οποία είναι και επικεφαλής του τμήματος Στοματικής Ιατρικής, (Oral Medicine) στο Tufts University School of Dental Medicine στην Βοστώνη.

Κατά την είσοδο και έξοδο είδαμε πολλούς γνωστούς Έλληνες και Ελληνίδες οι οποίοι είδαν την ομάδα της Βοστώνης να κερδίζει 111-110 αλλά είδαν και τον καλύτερο παίκτη του αγώνα που είναι Έλληνας και το τονίζει όπου βρεθεί, τον Γιάννη Αντετοκούμπο (έβαλε 40 πόντους), το παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από γονείς από την Νιγηρία.
Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και σε όλους όσους συντέλεσαν για το Ελληνικό χρώμα που είχε η βραδιά. Ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή.
΄
Άντε μήπως φέρουμε τον Γιάννη να παίζει στη Βοστώνη.


Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου