Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ανοιχτά της Πελοποννήσου το τουρκικό γεωτρύπανο

b_4Το πλωτό γεωτρύπανο κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολη, όπου θα σταθμεύσει για λίγες ημέρες, προτού προχωρήσει προς τον τελικό προορισμό του την Ανατολική Μεσόγειο. Το Deep Sea Metro 2 συνοδεύει από νωρίς το πρωί η τουρκική κορβέτα "Bafra". Η κίνηση των τουρκικών πλοίων παρακολουθείται διακριτικά από το Πολεμικό Ναυτικό. 
Σημειώνεται ότι ο τελικός προορισμός δεν είναι ακριβώς γνωστός και αυτό προκαλεί ανησυχία στη Λευκωσία, που δεν θα επιθυμούσε να δει ένα τουρκικό γεωτρύπανο εντός της κατατετμημένης και αποδομένης προς εκμετάλλευση κυπριακής ΑΟΖ. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι προηγείται και μια στάση στην Κωνσταντινούπολη, το πλωτό γεωτρύπανο που έχει μισθωθεί από την Τουρκία δεν θα βρεθεί εύκολα στην Ανατολική Μεσόγειο πριν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. 
Χθες έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο που είχε μισθώσει η ιταλογαλλική κοινοπραξία ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η είσοδος του πλωτού γεωτρύπανου «Saipem 12000» χαιρετίστηκε δεόντως από τον υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Λακκοτρύπη, ο οποίος καλωσόρισε την κοινοπραξία στα κυπριακά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στο σημείο «Καλυψώ» του οικοπέδου 6, όπου αναμένεται να γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου