Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η θέση του Ιησού στο Κοράνι: Τα 6 στοιχεία που αγνοούσαμε μέχρι σήμερα


Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017
Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών εναντίον χωρών της Δύσης, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι το Ισλάμ, τι πρεσβεύει και τι όχι. Αυτό που σίγουρα πολλοί αγνοούν είναι ότι το Ισλάμ δεν απορρίπτει την ύπαρξη του Ιησού και μάλιστα αναφέρεται σε αυτόν στο Κοράνι.
Λόγο της εορτής των Χριστουγέννων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε 6 στοιχεία που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει σχετικά με την ύπαρξη του Ιησού αλλά και της Παναγίας στην ισλαμική θρησκεία, όπως τα καταγράφει το vox.com.
1) Ο Ιησούς, η Μητέρα Του, ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι (όπως επίσης ο Αδάμ, ο Νώε, ο Αβραάμ, ο Μωυσής και άλλες βιβλικές προσωπικότητες).
2) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (στα αραβικά αποκαλείται «Isa») ήταν ένας προφήτης του Θεού που γεννήθηκε από μία παρθένο (τη Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσης για να νικήσει τον «ψεύτικο Μεσσία», τον al-Masih ad-Dajjal, δοξασία που μοιάζει κάτι παραπάνω από αρκετά με την αντίστοιχη χριστιανική.
3) Η Μαρία (που στα αραβικά αποκαλείται «Μύριαμ») έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι αφιερωμένο σ′ εκείνη και για την ακρίβεια είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται με το όνομά της μέσα στο Κοράνι.
4) Όπως και με όλους τους υπόλοιπους προφήτες και το Μωάμεθ, έτσι και με τον Ιησού, οι μουσουλμάνοι εύχονται ειρήνη κάθε φορά που αναφέρονται στον Ιησού («Ειρήνη μετά σου»).
5) Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς πράγματι έκανε θαύματα. Στο Κοράνι αναφέρονται αυτό που επαναφέρει την όραση στον τυφλό, η θεραπεία λεπρών, η ανάσταση νεκρών.
6) Η ιστορία της γέννησης του Ιησού όπως είναι γραμμένη στο Κοράνι συνιστά επίσης την ιστορία του πρώτου του θαύματος, όταν μίλησε ως μικρό παιδί στη συναγωγή και αποκάλεσε τον εαυτό του προφήτη του Θεού.
Απ′ όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι μπορεί οι μουσουλμάνοι να μην αντιμετωπίζουν τον Ιησού ως τον υιό του Θεού όμως τον θεωρούν ένα πολύ σημαντικό προφήτη και τον σέβονται.
Γι′ αυτό και όσοι έχουν μελετήσει το Κοράνι ξέρουν και αναφέρουν με κάθε ευκαιρία ότι οι εξτρεμιστές που αιματοκυλούν την ανθρωπότητα στο όνομα του Αλλάχ, δεν έχουν ιδέα τι πρεσβεύει η θρησκεία την οποία επικαλούνται.
Πηγή: HuffPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου