Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κρήτη: Χωριό με οκτώ κατοίκους διεκδικεί διεθνές βραβείο

Το Καλάμι, στην περιοχή της Βιάνου

Κρήτη: Χωριό με οκτώ κατοίκους διεκδικεί διεθνές βραβείο
το πανέμορφο χωριό απομένει έρημο με τις πόρτες και τα παράθυρα των εγκαταλελειμμένων σπιτιών να απομένουν ορθάνοιχτα για να υπογραμμίζουν την τραγικότητα της κατάστασης.
Χωριό της Κρήτης με οκτώ μόνιμους κατοίκους, το Καλάμι, που βρίσκεται στην περιοχή της Βιάνου, πρόκειται να «ταξιδέψει» μέχρι το Λος Αντζελες μέσω του εκπληκτικού βίντεο του Νίκου Σαράντου με τίτλο «Kalami, the face of abandonment», καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές βραβείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το χωριό μετρά σήμερα οκτώ μόνιμους κατοίκους, όλοι ηλικιωμένοι. Κάποτε, κάθε του γωνία έσφυζε ζωή, όμως οι περίπου εξακόσιοι κάτοικοί του άρχισαν να μετεγκαθίστανται σε άλλες κοντινές περιοχές ή αστικά κέντρα στα μέσα της δεκαετίας του '70.
 

Πλέον, το πανέμορφο χωριό απομένει έρημο με τις πόρτες και τα παράθυρα των εγκαταλελειμμένων σπιτιών να απομένουν ορθάνοιχτα για να υπογραμμίζουν την τραγικότητα της κατάστασης.

Είναι χτισμένο σε μαγευτικό τοπίο, δίπλα σε βουνά, ποτάμια και πυκνή βλάστηση, όμως η ομορφιά του δεν μπόρεσε να κρατήσει τους κατοίκους στις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου