Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: «Να ανακαλέσει την απόφαση ο Υπουργός…»

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, 2017Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου λένε ότι είναι, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων... Τώρα για Θρησκευμάτων αμφιβάλω αλλά για Έρευνας, προτίνει... χωρίς έρευνα.   Ο άνθρωπος ούτε που ξέρει που είναι το Σιμόπουλο και η Εφύρα.

Λέτε να του μίλησε για να γίνει μεταφορά στην Εφύρα η κ. Σαλτάρη;

Η Σύνταξη www.paneliakos.com

Αντίθετος ο δήμος Ήλιδας με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας  για την μεταφορά του Γυμνασίου Σιμοπούλου στην Εφύρα και συγκεκριμένα στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το καταργηθέν Γυμνάσιο Εφύρας.
Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
Αντίθετη η τοπική κοινωνία
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έφερε το θέμα στην συνεδρίαση και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Σώμα, δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε από τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας ούτε από το Υπουργείο για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης και τόνισε ότι το θέμα θα έπρεπε να μπει σε διαβούλευση πριν εκδοθεί η οποιαδήποτε απόφαση.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιμοπούλου κ. Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό στο Σώμα ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη με την συγκεκριμένη απόφαση και τόνισε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε περίπτωση που επιχειρηθεί να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Υπουργού.
Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, μεταφέρεται η έδρα του Γυμνασίου Σιμόπουλου από την Τοπική Κοινότητα Σιμόπουλου στην Τοπική Κοινότητα Εφύρας και το Γυμνάσιο θα φέρει εφεξής την επωνυμία ‘Γυμνάσιο Πηνείας’.
Όπως επισημάνθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ή για την ακρίβεια φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι η παραπάνω μεταφορά δεν είναι εφικτό να γίνει αφού στο κτίριο στην Εφύρα στεγάζεται το δημοτικό σχολείο της Εφύρας και στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το δημοτικό στεγάζεται σήμερα το νηπιαγωγείο.
Κατά συνέπεια, ακόμη και εάν ήταν σύμφωνοι η τοπική κοινωνία και ο δήμος, για να γίνει η μεταφορά θα πρέπει να προηγηθεί εξασφάλιση κτιρίου και μεταφορά του δημοτικού σχολείου Εφύρας!
Τονίστηκε επίσης ότι στις προθέσεις του δήμου, και ήδη έχει κάνει ορισμένες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, είναι η μεταφορά αιθουσών βαρέως τύπου από την τοπική κοινότητα Οινόης στο Σιμόπουλο, προκειμένου το Γυμνάσιο να στεγαστεί στον ίδιο χώρο που στεγάζεται το λύκειο.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν και κάτοικοι από το Σιμόπουλου και άπαντες απαίτησαν να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού. Αποφασίστηκε δε η συγκρότηση επιτροπής, προκειμένου να γίνουν άμεσα επαφές με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατόπιν επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για να ξεκαθαριστεί ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συγκεκριμένη απόφαση.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου