Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: «Να ανακαλέσει την απόφαση ο Υπουργός…»

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, 2017



Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου λένε ότι είναι, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων... Τώρα για Θρησκευμάτων αμφιβάλω αλλά για Έρευνας, προτίνει... χωρίς έρευνα.   Ο άνθρωπος ούτε που ξέρει που είναι το Σιμόπουλο και η Εφύρα.

Λέτε να του μίλησε για να γίνει μεταφορά στην Εφύρα η κ. Σαλτάρη;

Η Σύνταξη www.paneliakos.com

Αντίθετος ο δήμος Ήλιδας με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας  για την μεταφορά του Γυμνασίου Σιμοπούλου στην Εφύρα και συγκεκριμένα στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το καταργηθέν Γυμνάσιο Εφύρας.
Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
Αντίθετη η τοπική κοινωνία
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έφερε το θέμα στην συνεδρίαση και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Σώμα, δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε από τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας ούτε από το Υπουργείο για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης και τόνισε ότι το θέμα θα έπρεπε να μπει σε διαβούλευση πριν εκδοθεί η οποιαδήποτε απόφαση.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιμοπούλου κ. Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό στο Σώμα ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη με την συγκεκριμένη απόφαση και τόνισε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε περίπτωση που επιχειρηθεί να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Υπουργού.
Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, μεταφέρεται η έδρα του Γυμνασίου Σιμόπουλου από την Τοπική Κοινότητα Σιμόπουλου στην Τοπική Κοινότητα Εφύρας και το Γυμνάσιο θα φέρει εφεξής την επωνυμία ‘Γυμνάσιο Πηνείας’.
Όπως επισημάνθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ή για την ακρίβεια φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι η παραπάνω μεταφορά δεν είναι εφικτό να γίνει αφού στο κτίριο στην Εφύρα στεγάζεται το δημοτικό σχολείο της Εφύρας και στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το δημοτικό στεγάζεται σήμερα το νηπιαγωγείο.
Κατά συνέπεια, ακόμη και εάν ήταν σύμφωνοι η τοπική κοινωνία και ο δήμος, για να γίνει η μεταφορά θα πρέπει να προηγηθεί εξασφάλιση κτιρίου και μεταφορά του δημοτικού σχολείου Εφύρας!
Τονίστηκε επίσης ότι στις προθέσεις του δήμου, και ήδη έχει κάνει ορισμένες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, είναι η μεταφορά αιθουσών βαρέως τύπου από την τοπική κοινότητα Οινόης στο Σιμόπουλο, προκειμένου το Γυμνάσιο να στεγαστεί στον ίδιο χώρο που στεγάζεται το λύκειο.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν και κάτοικοι από το Σιμόπουλου και άπαντες απαίτησαν να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού. Αποφασίστηκε δε η συγκρότηση επιτροπής, προκειμένου να γίνουν άμεσα επαφές με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατόπιν επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για να ξεκαθαριστεί ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συγκεκριμένη απόφαση.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου