Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί ευελιξία για την επίλυση του Σκοπιανού, αλλά έχει εγκλωβιστεί από τη στάση του συγκυβερνήτη του

Παγιδευμένος στο αδιέξοδο του Καμμένου

Του Γιάννη Σαραντάκου
Παγιδευμένος στο αδιέξοδο του Καμμένου
Το Σκοπιανό αναδεικνύει τον Καμμένο ως τον πιο «αδύναμο κρίκο» στη συγκυβέρνηση
Σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος με αφορμή το Σκοπιανό και με δεδομένες τις θέσεις του συνόλου σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια πρόταση που θα φέρει την υπογραφή μόνον του ενός εκ των δυο κυβερνητικών εταίρων. 

Οι ΑΝΕΛ εγκλωβίστηκαν πλέον από την αρχική τοποθέτηση του προέδρου τους ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Πρόκειται ουσιαστικά για μια θέση που παραπέμπει στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 και όχι στην επιλογή που είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός το 2008 στο Βουκουρέστι (και είχε υποστηριχθεί από τον βουλευτή της ΝΔ τότε Πάνο Καμμένο) για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Η στάση Καμμένου εγκλωβίζει σε μεγάλο βαθμό και τον Αλέξη Τσίπρα που επιθυμεί η κυβέρνηση να διαχειρισθεί το όλο ζήτημα με ευελιξία.

Δύο επιλογές. Τώρα και με δεδομένη τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα να λύσει το ζήτημα (πιθανότατα και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το προσεχές καλοκαίρι), ο Καμμένος έχει δύο επιλογές:
1. Να επιμείνει μέχρι τέλους στη γραμμή αυτή ανατρέποντας την κυβέρνηση, καθώς δεν θα έχει πλέον τη δεδηλωμένη. Αυτό του δίνει πιθανώς τη δυνατότητα να συγκρατήσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ και να διεκδικήσει επενδύοντας στο Οχι την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές που θα προκηρυχθούν.

2. Να μεταβάλει τη θέση του, κάτι που δεν θα συμβεί για πρώτη φορά. Ετσι θα δώσει χρόνο ζωής στην κυβέρνηση και ο ίδιος θα παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο, οι ΑΝΕΛ ύστερα και από αυτή τη «στροφή» (έχουν προηγηθεί αυτές για την υπογραφή και την εφαρμογή του Μνημονίου, τους πλειστηριασμούς, τον Γιάννη Μουζάλα, τον ΦΠΑ στα νησιά κ.λπ.) κινδυνεύουν με πολιτική συρρίκνωση, καθώς θα οδηγηθούν στις επόμενες εκλογές χωρίς ατζέντα, πολιτική αξιοπιστία και καθαρό ιδεολογικό στίγμα.

Είναι σαφές ότι και το Σκοπιανό αναδεικνύει τον Καμμένο ως τον πιο «αδύναμο κρίκο» στη συγκυβέρνηση. Σε αυτό, μάλιστα, ποντάρουν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν εγκαίρως και έθεσαν ως προϋπόθεση να υπάρξει μια καθαρή και ενιαία στάση από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου και τα ίδια να τοποθετηθούν.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα επίλυσης του ζητήματος, προς την κατεύθυνση όχι της απόφασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του '92, αλλά εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Πηγή: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου