Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσία: Συνελήφθη ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης


Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 GOOD BYE 2017


Ο άνδρας που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στο σουπερμάρκετ Περεκριόστακ της Αγίας Πετρούπολης αυτήν την εβδομάδα έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.
Ο ύποπτος, που φέρεται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση στις 27 Δεκεμβρίου «συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της FSB» σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μια εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής, η Σβετλάνα Πετρένκο, σημείωσε ότι ο συλληφθείς ανακρίνεται.
Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού μέσα στο σουπερμάρκετ τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι. Από αυτούς, οι οκτώ νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το «πρακτορείο» Amaq.
Οι ρωσικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με την ταυτότητα του υπόπτου ή το πού συνελήφθη.
Το Ισλαμικό Κράτος και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία έχουν απειλήσει πολλές φορές τη Ρωσία, ιδίως μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στον συριακό πόλεμο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου φέτος την μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, οι υπηρεσίες ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ, δεδομένου ότι το ΙΚ έχει απολέσει σχεδόν το σύνολο των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του στις δύο αυτές χώρες.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου