Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την 44η Κληρικολαϊκή στη Βοστώνη


Του Θεοδώρου Καλμούκου 


Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017, Παραμονή Χριστουγέννων
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου. «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος με εγκύκλιό του στην αγγλική γλώσσα πληροφορεί το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κλήρο και λαό, ότι «η 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής και η εθνική συνεδρίαση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας θα γίνουν στη Βοστώνη από την 1η μέχρι και την 5η Ιουλίου», όπως είχε εξαγγείλει προ διμήνου ο «Εθνικός Κήρυξ».
Το θέμα της Κληρικολαϊκής θα είναι βασισμένο στο εδάφιο 23 του 9ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου για την Κληρικολαϊκή, η οποία απέχει μόλις έξι μήνες για τη σύγκλησή της. Ευχαριστεί μάλιστα «τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο και την ηγεσία των κληρικών και λαϊκών της Μητρόπολης Βοστώνης για την προθυμία τους να διοργανώσουν την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση και να υποδεχθούν τους ηγέτες των κοινοτήτων και των οργανισμών από όλη την επικράτεια της ευλογημένης μας χώρας».
Ο Αρχιεπίσκοπος βασισμένος στο χωρίο «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι», τονίζει ότι «ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί βεβαιώνουμε την πίστη μας εν Χριστώ και την κλήση του Ευαγγελίου, γνωρίζοντας ότι η Πίστη μας σ’ Εκείνον μας καθοδηγεί στη λατρεία μας και στη διακονία μας. Καθοδηγούμαστε επίσης από το παράδειγμα του Κυρίου μας βλέποντας τις ατελείωτες δυνατότητες της πίστης μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει στην εγκύκλιό του ότι «η πίστη στον Χριστό νικά τη δύναμη της αμαρτίας και του θανάτου, μεταμορφώνει τη ζωή μας, και μας οδηγεί στην οδό της σωτηρίας».
Σε άλλο σημείο, τονίζει πως «η ακλόνητη πίστη μας σ’ εκείνον δια της ζωής και της διακονίας μας θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις, να επεκτείνουμε τη μαρτυρία μας με νέους και δυναμικούς τρόπους και να οδηγήσουμε άλλους στον Χριστό και στο περισσόν και ευλογημένο της ζωής εν Αυτώ».
Ο Αρχιεπίσκοπος προτρέπει «όλες οι κοινότητές μας να υποστηρίξουν και να στείλουν αντιπροσώπους ώστε να έχουμε πλήρη συμμετοχή σ’ αυτό το ζωτικής σημασίας γεγονός για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας εν Αμερική» και τονίζει ότι «η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι ένας ευλογημένος χρόνος για να συνέλθομε εν πίστει, συναδελφικότητα και αγάπη με επίκεντρο την αξιολόγηση και σχεδιασμό της εργασίας της διακονίας μας».
Η Κληρικολαϊκή θα συνέλθει αναγκαστικά στη Βοστώνη διότι όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 8 Νοεμβρίου 2017, ο αποπεμφθείς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή διοίκησης της Αρχιεπισκοπής κ. Τζέρι Δημητρίου, είχε κλείσει πριν από δύο χρόνια το ξενοδοχείο «Copley Marriot» της Βοστώνης για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις αρχές Ιουλίου του 2018 στη Βοστώνη.
Ο κ. Δημητρίου κατέβαλλε μάλιστα υψηλή προκαταβολή στο ξενοδοχείο για την εξασφάλιση των χώρων του για μία εβδομάδα.
Ο κ. Τζέρι Δημητρίου έκανε κάτι τέτοιο με την έγκριση και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, αγνοώντας παντελώς τον τοπικό ιεράρχη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, χωρίς να τον ενημερώσουν διόλου έστω και για λόγους φιλοφρόνησης.
Ο λόγος που επέμενε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος κατά τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου να γίνει η Κληρικολαϊκή στη Βοστώνη ήταν διότι γνώριζε τι είχε προηγηθεί και σε περίπτωση ματαίωσής της θα έχανε η Αρχιεπισκοπή μεγάλο χρηματικό ποσό από την προκαταβολή, σε μια εποχή μάλιστα που έχει χρεοκοπήσει.
Μηνυματοφόρα προς κάθε κατεύθυνση ήταν η σθεναρή άρνηση του γνωστού επιχειρηματία και φιλάνθρωπου κ. Γεωργίου Μπεχράκη να αναλάβει την προεδρία της Κληρικολαϊκής, παρά την φορτική επιμονή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου. Είναι γεγονός ότι η φθίση σε πλείστες όσες κοινότητες της Βοστώνης, αλλά και στην ίδια τη Θεολογική Σχολή είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Την κατάσταση της Σχολής περιέγραψε σε έκθεσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγγραφών κ. Δημήτρης Παπακώστας και την απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 11 Δεκεμβρίου 2017.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου