Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος αποκάλυψε τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία


Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 GOOD BYE 2017


Το FBI ενημερώθηκε για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 από τις αυστραλιανές αρχές και όχι από την έρευνα του Βρετανού πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
Επικαλούμενη τέσσερις Αμερικανούς και ξένους νυν και πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αποκάλυψε τον Μάιο του 2016 στον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Λονδίνο, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι η Ρωσία διέθετε στοιχεία που "σπίλωναν" τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Ο 29χρονος Παπαδόπουλος, ένας πρώην σύμβουλος στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI.
Την εποχή εκείνη ο Τζορτζ Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Ντάουνερ σε ένα πολυτελές μπαρ του Λονδίνου με τη μεσολάβηση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη που τον σύστησε σε έναν άλλο διπλωμάτη από την Αυστραλία.
Η εφημερίδα παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τι αποκάλυψε ακριβώς ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στον Αυστραλό πρεσβευτή. Όμως στις 22 Ιουλίου του ίδιου έτους, όταν ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν υποκλαπεί από το Δημοκρατικό κόμμα, "οι  Αυστραλοί αξιωματούχοι μεταβίβασαν στους συναδέλφους τους στο FBI τις πληροφορίες για τον κ. Παπαδόπουλο".
Τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούσαν τη Ρωσία ότι έκλεψαν και δημοσιοποίησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονταν από στενούς συμβούλους της Κλίντον, με σκοπό να την δυσφημίσουν.
Η έρευνα του FBI, που έχει πλέον ανατεθεί στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, βασίστηκε επίσης σε πληροφορίες που μεταβίβασαν στις αμερικανικές αρχές άλλες υπηρεσίες πληροφοριών φιλικών χωρών, όπως της Ολλανδίας και της Βρετανίας, προσθέτει η εφημερίδα.
Μέχρι σήμερα θεωρείτο ότι οι αμερικανικές αρχές κινητοποιήθηκαν με αφορμή μια έκθεση που συνέταξε ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το προεκλογικό επιτελείο της Κλίντον και από το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτή η αμφιλεγόμενη έκθεση περιείχε ισχυρισμούς επιβαρυντικούς για τον Ντόναλντ Τραμπ. Για παράδειγμα, έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο ερωτικού περιεχομένου και για ανταλλαγές πληροφοριών του μεγιστάνα με το Κρεμλίνο επί μια δεκαετία
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου