Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Απόπειρα δυσφήμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Ευρωκίνηση.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Απόπειρα δυσφήμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επιχειρεί περίεργο άρθρο του «World Religion News», με τίτλο «η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον διάδοχο του Βαρθολομαίου». Το άρθρο με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 φέρει την υπογραφή του Martin Banks.
Εμπλέκει το όνομα του Μητροπολίτη Προύσης και ηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος της Χάλκης, κ. Ελπιδοφόρου Λαμπρινιάδη, τον οποίο εμφανίζει ως τον επικρατέστερο διάδοχο του σημερινού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Το άρθρο εμφάνισε μεταγλωττισμένο στην ελληνική γλώσσα η ηλεκτρονική έκδοση «Sigmalive» με έδρα την Κύπρο.
Στο άρθρο του «World Religion News» επικαλούμενος τουρκικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Takvim», ο αρθρογράφος Martin Banks αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν στην Αμερική, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί πως κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.
Αναφέρει ότι «με την ενεργό συμμετοχή του Βαρθολομαίου στη διεθνή πολιτική, κατέστη σαφές ότι δεν επιδιώκει μόνο τα δικά του συμφέροντα. Η φήμη του Πατριαρχείου στον Ορθόδοξο κόσμο έχει επίσης υποστεί βλάβη, ιδιαίτερα λόγω της Συνόδου του 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Οι ιεραρχίες πολλών Εκκλησιών που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Ορθόδοξου Κόσμου αρνήθηκαν να πάνε στην Κρήτη.
»Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβάλλει τις αποφάσεις της Συνόδου σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Γεωργίας και Βουλγαρίας αμφιβάλλουν για το αν η Σύνοδος μπορεί να αποκαλείται ως ‘Αγία και Μεγάλη’. Οι Ρώσοι δεν αναγνωρίζουν την Σύνοδο ως πανορθόδοξο, αλλά την θεωρούν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει συζήτηση για το αν ο Βαρθολομαίος, ένας αμφιλεγόμενος, πρέπει να αποσυρθεί».
Το άρθρο ισχυρίζεται πως «οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις – στην Κωνσταντινούπολη και τη Νέα Υόρκη – είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ (Αδαμάκης) και ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης)». Αναγράφεται ακόμα πως «για κάποιον απ’ έξω μπορεί να φανεί ότι οι μητροπολίτες Εμμανουήλ και Ελπιδοφόρος είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συμφώνησαν για τους ρόλους τους εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου