Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Απόπειρα δυσφήμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Ευρωκίνηση.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Απόπειρα δυσφήμησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επιχειρεί περίεργο άρθρο του «World Religion News», με τίτλο «η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον διάδοχο του Βαρθολομαίου». Το άρθρο με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 φέρει την υπογραφή του Martin Banks.
Εμπλέκει το όνομα του Μητροπολίτη Προύσης και ηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος της Χάλκης, κ. Ελπιδοφόρου Λαμπρινιάδη, τον οποίο εμφανίζει ως τον επικρατέστερο διάδοχο του σημερινού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Το άρθρο εμφάνισε μεταγλωττισμένο στην ελληνική γλώσσα η ηλεκτρονική έκδοση «Sigmalive» με έδρα την Κύπρο.
Στο άρθρο του «World Religion News» επικαλούμενος τουρκικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Takvim», ο αρθρογράφος Martin Banks αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν στην Αμερική, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί πως κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.
Αναφέρει ότι «με την ενεργό συμμετοχή του Βαρθολομαίου στη διεθνή πολιτική, κατέστη σαφές ότι δεν επιδιώκει μόνο τα δικά του συμφέροντα. Η φήμη του Πατριαρχείου στον Ορθόδοξο κόσμο έχει επίσης υποστεί βλάβη, ιδιαίτερα λόγω της Συνόδου του 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Οι ιεραρχίες πολλών Εκκλησιών που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Ορθόδοξου Κόσμου αρνήθηκαν να πάνε στην Κρήτη.
»Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβάλλει τις αποφάσεις της Συνόδου σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Γεωργίας και Βουλγαρίας αμφιβάλλουν για το αν η Σύνοδος μπορεί να αποκαλείται ως ‘Αγία και Μεγάλη’. Οι Ρώσοι δεν αναγνωρίζουν την Σύνοδο ως πανορθόδοξο, αλλά την θεωρούν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει συζήτηση για το αν ο Βαρθολομαίος, ένας αμφιλεγόμενος, πρέπει να αποσυρθεί».
Το άρθρο ισχυρίζεται πως «οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις – στην Κωνσταντινούπολη και τη Νέα Υόρκη – είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ (Αδαμάκης) και ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης)». Αναγράφεται ακόμα πως «για κάποιον απ’ έξω μπορεί να φανεί ότι οι μητροπολίτες Εμμανουήλ και Ελπιδοφόρος είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συμφώνησαν για τους ρόλους τους εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου