Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017

  • Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 02.00 της Παρασκευής σε εργοστάσιο πλαστικών υλών στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
  • Σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταβληθεί ο υφιστάμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής της Καλύμνου, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αφορμή αναφορές περί ελλιπούς αστυνόμευσης.
  • Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση συγγενών αυτόχειρα προφυλακισμένου στις φυλακές Ιωαννίνων που ζητούσαν να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να τους καταβάλει το Δημόσιο αποζημίωση 1.200.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον θάνατό του.
  • Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης περιμένουν οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση του θανάτου 18χρονης, στην κοινότητα Γλάστρα Κλειτορίας, στην Αχαΐα.
  • Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πενταόροφη κτίριο διαμερισμάτων στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, κοντά στον ζωολογικό κήπο.
  • Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι, δήλωσε σήμερα Παρασκευή στέλεχος νοσοκομείου της μεγαλούπολης.
  • Δύο νέοι, άνδρας 21 ετών και γυναίκα 19 ετών, κατά τα φαινόμενα χωρίς σχέση μεταξύ τους, που σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα και προφυλακίστηκαν από τις γαλλικές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη δικαστική πηγή.
  • Νεαρός ιρακινός μετανάστης κρύφτηκε κάτω από λεωφορείο που εκτελούσε τη διαδρομή από το Βελιγράδι στο Ζάγκρεμπ και ταξίδεψε για 400χλμ, επί πέντε ώρες, κρεμασμένος από τον άξονα του οχήματος, πριν τον εντοπίσουν οι αρχές.
  • Ρεπορτάζ για επενδύσεις τούρκων πολιτών στην Ελλάδα με στόχο την απόκτηση άδειας παραμονής δημοσιεύεται στα γερμανικά ΜΜΕ. Σχόλια για το ζήτημα της επανένωσης προσφυγικών οικογενειών αλλά και σχηματισμού κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος μετά την αναθεώρηση που προβλέπει απόφαση του υπουργού Ενέργειας Γ.Σταθάκη. Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, αποκλείοντας αρκετούς που μέχρι σήμερα είχαν έκπτωση. Τι θα ισχύσει για τους πολύτεκνους. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018. Αναλυτικοί πίνακες.
  • Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει ζωντανή η βιομηχανία και η παραγωγή ζάχαρης, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
  • Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται και πάλι από σήμερα η αγορά καθώς τα καταστήματα μετά τη διήμερη ανάπαυλα της ημέρας των Χριστουγέννων και της επομένης.
  • Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για να μην πληρώσουν έξτρα φόρους και πρόστιμα.
  • Ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών της εν όψει ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ποιες εφαρμογές και πότε θα «κλείσουν» και πότε όσες δεν κλείνουν οριστικά θα ξανανοίξουν τις ηλεκτρονικές πύλες τους.

Αθλητισμός

  • Το... ωφέλιμο μετά του τερπνού συνδύασε η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 3-2 την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ», στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής κι έφτασαν την Τότεναμ στην πέμπτη θέση, την ώρα που ο Αλσατός τεχνικός συμπλήρωνε 810 παρουσίες στον πάγκο των Λονδρέζων!
  • Φάκελος, εντός του οποίου υπήρχε απειλητική επιστολή και μία σφαίρα, εστάλη στα γραφεία της ΕΠΟ, με παραλήπτη τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί μέσω ΕΛΤΑ, ενώ αποστολέας εμφανιζόταν κάποιο όνομα που θεωρείται ψεύτικο. Της υπόθεσης έχουν ήδη επιληφθεί το τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. και η αντιτρομοκρατική μονάδα.
  • Ο Βιντσέντζο Μοντέλα είναι ο νέος προπονητής της Σεβίλης. Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στους «ροσονέρι» στις 27 Νοεμβρίου, μετά την ισοπαλία με την Τορίνο, θα υπογράψει την Παρασκευή συμβόλαιο ενάμιση έτους.
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από την Πέμπτη ο Βαγγέλης Οικονόμου. Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σε όλα με τον 30χρονο πρώην κεντρικό αμυντικό του Πανιωνίου και την Παρασκευή (29/12) θα μπουν και οι υπογραφές για να «σφραγιστεί» και τυπικά η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του «τριφυλλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου