Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει σήμερα τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με τα φαινόμενα στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο να είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Το φάντασμα του… Μακεδονικού επανέρχεται πάνω από την ελληνική πολιτική σκηνή και δοκιμάζει, στην παρούσα φάση, την κυβερνητική συνοχή, καθώς εντός του κυβερνητικού συνασπισμού υπάρχουν δύο γραμμές.
  • Ο διευθυντής του επιτελικού γραφείου του υπουργού Άμυνας Κύπρου «κάρφωσε» τον στρατιωτικό ακόλουθο στη Ρωσία, ο οποίος χρέωσε την Κυπριακή Δημοκρατία με 101.000 ευρώ σε τέσσερα χρόνια για ιατρική περίθαλψη/παρακολούθηση, περιλαμβανομένων και μασάζ, όπως κατέγραψε σε έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος διαβιβάζει τα ευρήματά του στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη για τα περαιτέρω.
  • Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, πήραν φωτιά τα σκουπίδια μέσα σε απορριμματοφόρο στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Κοραή.
  • Στο σκοτάδι βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετές περιοχές παρέμειναν για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Κόσμος

  • Μια 15χρονη Γερμανίδα τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν ένας Αφγανός, συνομήλικός της, τής επιτέθηκε με μαχαίρι σε εμπορικό κατάστημα της περιοχής Κάντελ, στην Ρηνανία-Παλατινάτο
  • Τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς θεωρούν οι περισσότεροι Γερμανοί ως τον μεγαλύτερο «χαμένο» της χρονιάς που τελειώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar Emnid για λογαριασμό του εκδοτικού ομίλου Funke. Στους «χαμένους» του 2017 συγκαταλέγονται ακόμη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, αλλά και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Αντιθέτως, μεγαλύτεροι κερδισμένοι θεωρούνται ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Οικονομικών και πιθανότατα επόμενος πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ.
  • Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Τζαράντα, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, για να απαιτήσουν «δουλειές» και «ανάπτυξη», μερικές ημέρες αφότου δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους σε παράνομο ορυχείο άνθρακα, μετέδωσε ομάδα δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη.
  • Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε Μεξικανό που φέρεται ότι είναι ηγετικό στέλεχος ενός από τα ισχυρότερα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών, γνωστοποίησαν βραζιλιάνοι εισαγγελείς.
  • Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχοντας διαισθανθεί ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα απορρίψει την υποψηφιότητα του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ανάρτησε ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την «απεργία των ψηφοφόρων».

Οικονομία

  • Γενναιόδωρο κούρεμα για δεύτερη φορά προσφέρει η Eurobank σε δανειολήπτες πελάτες της, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες.
  • Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα διεξαγάγουν συνομιλίες για τη διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών (KORUS) την 5η Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσαν αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο κρατών.
  • Τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Προγράμμα Δημοσίων Επενδύσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Σχολιάζοντας δε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι το πλεόνασμα επιτεύχθηκε γιατί δεν υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είπε ότι η κριτική αυτή προκαλεί γέλιο ακόμη και σε πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών σχολών.
  • Το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και τον ορισμό του Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ.
  • Στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΛΠ Α.Ε., προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού.

Αθλητισμός

  • Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του λιμανιού ανακοίνωσε ότι έφτασε συμφωνία με τη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, για τον οποίο είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον και οι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» έδωσαν τα χέρια με τους «Αγίους» και στη συνέχεια με τον παίκτη. Ο 26χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός θα ενταχθεί και τυπικά στο δυναμικό της Λίβερπουλ την 1η Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα ανοίξει επίσημα η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Ο διεθνής άσος θα φορά την φανέλα με το νούμερο 4.
  • Σε ένδειξη καλής θέλησης, ο Παναθηναϊκός εξόφλησε την δόση Οκτωβρίου στον Νίκλας Χουλτ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σουηδός αριστερός μπακ κατέθεσε προσφυγή. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της ΠΑΕ δεν φαίνεται πως θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα, καθώς κανείς από τη διοίκηση δεν περιμένει ότι ο 27χρονος παίκτης θα αποσύρει την προσφυγή του.
  • Την άποψη ότι ο Λεονάρντο Μπονούτσι δεν ξέρει να μαρκάρει καλά, εξέφρασε ο Φάμπιο Καπέλο, μιλώντας στο «Sky Sports 24». Ο Ιταλός προπονητής παραδέχθηκε την ικανότητα του Ιταλού αμυντικού να κινείται με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του σε ότι αφορά τον τρόπο που μαρκάρει.
  • Παραιτήθηκε και επίσημα από τη θέση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Βιτάλι Μούτκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν. «Αυτός θα είναι υπεύθυνος για τις επαφές με τη FIFA και το συντονισμό των εργασιών με την κυβέρνηση» είπε ο Μούτκο, σύμφωνα με το TASS.
  • Λένε πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Ούτε η μπάλα θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος, έχοντας για παράδειγμα τον Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που πέρασε για ένα φεγγάρι κι απ’ τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα του Άρη, ήθελε προφανώς να γράψει το όνομα του στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Και τα κατάφερε. Δεν είναι τόσο πως συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο (σε επαγγελματικό επίπεδο) σε ηλικία 41 ετών, όσο ο αριθμός των ομάδων που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ο «Loco».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου