Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 GOOD BYE 2017

  • Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό, βόρεια των Αλκυονίδων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην Αττική.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει εδώ με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά.
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο νότιο Αιγαίο θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στη βόρεια Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά. Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και την Πρωτοχρονιά με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.
  • Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και φέτος κατά την 1η και 6η Ιανουαρίου 2018 στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ενώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξει αναστολή της κυκλοφορίας ορισμένων δρομολογίων.
  • Επιθετική κίνηση θεωρεί η Άγκυρα την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις, σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Κόσμος

  • Το FBI ενημερώθηκε για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 από τις αυστραλιανές αρχές και όχι από την έρευνα του Βρετανού πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
  • Με τη σύλληψη του δράστη και των απελευθέρωση όλων των ομήρων χωρίς να τραυματιστεί κανείς, έληξε η κατάσταση ομηρείας σε ταχυδρομείο της ουκρανικής πόλης Χάρκιβ (Χάρκοβο). Οι 9 όμηροι ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 6 ώρες. Ο άνδρας που τους κρατούσε ισχυριζόμενος ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά κρατείται πλέον από τις αστυνομικές Αρχές.
  • Γαλλικό δικαστήριο δικαίωσε ένα νοσοκομείο στο Παρίσι, που απέλυσε έναν αιγύπτιο ειδικευόμενο γιατρό, επειδή εκείνος αρνήθηκε να ξυρίσει τη γενειάδα του, που θεωρήθηκε ως «επιδεικτική εκδήλωση» των θρησκευτικών πεποιθήσεών του.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 12ώροφη πολυκατοικία στο Μάνστεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το απόγευμα του Σαββάτου.
  • Τη Γαλλία θα επισκεφθεί την επόμενη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να έχει επαφές με τη γαλλική ηγεσία αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών.

Οικονομία

  • Θέμα ωρών είναι η έναρξη της γεώτρησης από την Ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ-TOTAL της ερευνητικής γεώτρησης για φυσικό αέριο στο στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Το γεωτρύπανο Saipem 12000 ετοιμάζεται να διαπεράσει την Κυριακή ή την Δευτέρα την επιφάνεια του βυθού.
  • Με τις σύγχρονες μορφές δουλείας και το τράφικιν να γίνονται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές να εντείνουν παγκοσμίως τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των προσοδοφόρων αυτών εγκλημάτων, οι πολέμιοί τους έρχονται με ικανοποίηση να διαπιστώσουν κατά το κλείσιμο της φετινής χρονιάς ότι ο αγώνας για την εξάλειψη της δουλείας ως το 2030 κερδίζει έδαφος.
  • H ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2018 μπορεί να διαμορφώσει ευνοϊκότερο περιβάλλον για την αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις τους για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το νέο έτος η ελληνική οικονομία.
  • Ο άνθρωπος που είναι αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Μπενουά Κερέ, βλέπει πως υπάρχει «εύλογη πιθανότητα» το ύψους 2,55 τρισεκ. ευρώ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να μην παραταθεί και πάλι μετά τη λήξη του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο ίδιος σε κινεζικό οικονομικό περιοδικό.
  • Τα πάνω – κάτω έρχονται από τι αρχές του νέου έτους μίσθωση ακινήτου μέσω Airbnb. Μπορεί να είναι οικονομικός τρόπος αλλά δεν ξέφυγε από τη επιβολή φόρου για εκείνους που αποκτούν εισόδημα, με αυτό τον τρόπο.

Αθλητισμός

  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, η δικαστική αστυνομία ερευνά υποψίες για χρηματισμό ποδοσφαιριστών την περίοδο 2015-2016.
  • Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς σκόρπισε πολλά χαμόγελα στου Ρέντη, καθώς ο νεαρός Σέρβος επιθετικός σκόραρε δύο φορές στο φιλικό των ερυθρόλευκων με την ομάδα Νέων του συλλόγου. Το ματς ήταν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό προπονητικού χαρακτήρα, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το σκορ (4-4), με τον Τάκη Λεμονή να πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.
  • Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Ρέντη βρέθηκε το Σάββατο ο Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός μπακ, η μεταγραφή του οποίου στους «ερυθρόλευκους» από τον Πανιώνιο αποτελεί θέμα ωρών, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με το προπονητικό τιμ αλλά και τους νέους του συμπαίκτες.
  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο ιρανός αμυντικός του Πανιωνίου, Χατζισαφί, ο οποίος μάλιστα, το Σάββατο θα πάει στου Ρέντη για να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του και τον Τάκη Λεμονή. Την ίδια ώρα, οι Ερυθρόλευκοι φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, αλλά και για τον αριστερό μπακ, Ίγκορ  Σίλβα. Τέλος, από τον Ολυμπιακό διαψεύδουν ότι τους απασχολεί η περίπτωση του Νίκολας Χουλτ που έκανε προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού.
  • Η ΕΠΟ απάντησε την Παρασκευή με ανακοίνωση στο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε στην απειλητική επιστολή, η οποία συνοδευόταν από μια σφαίρα και είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο. Η Ομοσπονδία καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο αποδίδει σε κύκλους του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας ότι η εξυγίανση, την οποία είχε προαναγγείλει η νέα διοίκηση, θα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου