Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 GOOD BYE 2017

Άγκυρα: Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία
Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Λίγη ώρα μετά την οργίλη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ


Επιθετική κίνηση θεωρεί η Άγκυρα την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις, σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.


«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Για την Άγκυρα «η Ελλάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.



Για την ύπαρξη έντονων αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας είχε προϊδεάσει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, επιμένοντας στο θέμα και ζητώντας δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε πολλές φορές να επαναλάβει πως είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως, το πρωί του Σαββάτου, η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου παρείχε άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου