Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ολόκληρο αυγό vs ασπράδι: Δείτε τι συνιστούν οι επιστήμονες


Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017, Παραμονή Χριστουγέννων
Είναι εξαιρετικά σύνηθες μεταξύ των ανθρώπων που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και μεταξύ των αθλητών να καταναλώνουν σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες αυγών αλλά χωρίς τον κρόκο τους.
Είναι τελικά αυτή η συνήθεια υγιεινή και πόσο βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη; Την απάντηση έρχεται να δώσει μια νέα επιστημονική μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition, ίδια ποσότητα πρωτεΐνης από ολόκληρα αυγά και από ασπράδια μόνο επιδρά εντελώς διαφορετικά στο σώμα μετά τη γυμναστική με βάρη.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την κατανάλωση ολόκληρων αυγών η ανταπόκριση των μυών και η μυϊκή ανάπτυξη είναι 40% μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή που προκύπτει από αντίστοιχη ποσότητα πρωτεΐνης η οποία όμως προέρχεται μόνο από ασπράδια.
Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να βάζει τέλος στον διαδεδομένο διατροφικό μύθο ότι είναι καλύτερο να παίρνουμε πρωτεΐνες μόνο από τα ασπράδια των αυγών και να πετάμε τους κρόκους, επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Νίκολας Μπερντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.
Άλλωστε, ο κρόκος του αυγού είναι εξαιρετικά θρεπτικός, αφού παρέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων που δεν βρίσκουμε στο ασπράδι. Επίσης, ο Μπερντ αναφέρει ότι δεν αποκλείεται κάποιο συγκεκριμένο συστατικό του κρόκου –και όχι απλώς οι πρωτεΐνη– να είναι αυτό που βοηθά τους μυς να αναπτυχθούν.
Επίσης, η ποσότητα πρωτεϊνών που έλαβαν οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν 18 γραμμάρια, η οποία αντιστοιχεί σε μόλις 1,5 αυγό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, επιτρέπεται να τρώμε αυγό ακόμη και σε καθημερινή βάση.
Πηγή: medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου