Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ολόκληρο αυγό vs ασπράδι: Δείτε τι συνιστούν οι επιστήμονες


Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017, Παραμονή Χριστουγέννων
Είναι εξαιρετικά σύνηθες μεταξύ των ανθρώπων που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και μεταξύ των αθλητών να καταναλώνουν σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες αυγών αλλά χωρίς τον κρόκο τους.
Είναι τελικά αυτή η συνήθεια υγιεινή και πόσο βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη; Την απάντηση έρχεται να δώσει μια νέα επιστημονική μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition, ίδια ποσότητα πρωτεΐνης από ολόκληρα αυγά και από ασπράδια μόνο επιδρά εντελώς διαφορετικά στο σώμα μετά τη γυμναστική με βάρη.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την κατανάλωση ολόκληρων αυγών η ανταπόκριση των μυών και η μυϊκή ανάπτυξη είναι 40% μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή που προκύπτει από αντίστοιχη ποσότητα πρωτεΐνης η οποία όμως προέρχεται μόνο από ασπράδια.
Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να βάζει τέλος στον διαδεδομένο διατροφικό μύθο ότι είναι καλύτερο να παίρνουμε πρωτεΐνες μόνο από τα ασπράδια των αυγών και να πετάμε τους κρόκους, επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Νίκολας Μπερντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.
Άλλωστε, ο κρόκος του αυγού είναι εξαιρετικά θρεπτικός, αφού παρέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων που δεν βρίσκουμε στο ασπράδι. Επίσης, ο Μπερντ αναφέρει ότι δεν αποκλείεται κάποιο συγκεκριμένο συστατικό του κρόκου –και όχι απλώς οι πρωτεΐνη– να είναι αυτό που βοηθά τους μυς να αναπτυχθούν.
Επίσης, η ποσότητα πρωτεϊνών που έλαβαν οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν 18 γραμμάρια, η οποία αντιστοιχεί σε μόλις 1,5 αυγό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, επιτρέπεται να τρώμε αυγό ακόμη και σε καθημερινή βάση.
Πηγή: medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου