Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Μία εξήγηση για το "Τρίγωνο του Διαβόλου"


Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων», υποστηρίζει επιστήμονας

Μεταξύ των Βερμούδων, της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται το «Τρίγωνο του Διαβόλου» ή κοινώς το «Τρίγωνο των Βερμούδων». Φημολογείται ότι αυτό ευθύνεται για την εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού πλοίων και αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν δοθεί επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις.
Εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 1000 ανθρώπινες ζωές, 20 αεροπλάνα και 50 πλοία τα τελευταία 100 χρόνια.
Τώρα όμως ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι έχει «λύσει» το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων. Θεωρεί ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα μυστήριο.
Ο Karl Kruszelnicki του Πανεπιστημίου στο Σίδνεϋ που ειδικεύεται στην επικοινωνία της επιστήμης στους πολίτες, παρουσιάζει μια απλή εξήγηση που καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας και την επικρατούσα αντίληψη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως εξηγεί, o μοναδικός λόγος για τον οποίο τόσα πολλά πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι ούτε υπερφυσικός, ούτε έχει καμία σχέση με τη χαμένη Ατλαντίδα ή τα μαγνητικά πεδία και τους εξωγήινους.
«Τα πλοία και τα αεροσκάφη εξαφανίζονται εξαιτίας ανθρώπινων λαθών κατά τον χειρισμό, εξαιτίας λάθος εκτιμήσεων, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών κοκ. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με όλα τα άλλα πλοία και αεροσκάφη που χάνονται ανά τον κόσμο», όπως λέει ο επιστήμονας.
Η αιτία που ο αριθμός των εξαφανίσεων είναι μεγαλύτερος στη συγκεκριμένη περιοχή έχει να κάνει με ένα απλό καταγεγραμμένο δεδομένο: πρόκειται για μια τεράστια έκταση 700.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, την οποία διασχίζει ένας πολύ μεγάλος- και μάλιστα μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες περιοχές- αριθμός πλοίων και αεροσκαφών.
«Είναι κοντά στον Ισημερινό και σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου – τις ΗΠΑ- και κατά συνέπεια η κίνηση (δηλαδή ο αριθμός των διερχόμενων πλοίων και αεροσκαφών) είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε.
Πρόσθεσε μάλιστα πως εάν συγκρίνουμε τον συνολικό αριθμό πλοίων και αεροσκαφών που έχουν εξαφανιστεί και τον αριθμό αυτών που «χάθηκαν» διασχίζοντας την συγκεκριμένη περιοχή, θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο.
«Σύμφωνα με τους Lloyd’s του Λονδίνου και την Αμερικανική Ακτοφυλακή τα ποσοστά των “εξαφανισμένων” πλοίων και αεροσκαφών είναι ίδια όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο», συμπλήρωσε.
Επιμένει δε πως υπάρχουν πολύ απλές εξηγήσεις για την εξαφάνιση της «πτήσης 19» (Flight 19) που 1945 έγινε η αφορμή για να ξεκινήσουν οι περίεργες ιστορίες για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Σήμερα όμως υπάρχουν οι γνώσεις και τα μέσα για να δοθούν οι απαντήσεις. Ο επιστήμονας ανέφερε ότι υπάρχουν και καθαρά εμπορικοί-κερδοσκοπικοί λόγοι για την εξάπλωση του «μύθου», καθώς γύρω από το «μυστήριο» του Τριγώνου των Βερμούδων έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία-κυρίως από το 1964 και μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου με τον τίτλο «Το θανατηφόρο Τρίγωνο των Βερμούδων».
Πηγή: huffingtonpost.gr και news.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου