Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΠΓΔΜ: Ο 40χρονος Χ.Μίτσκοσκι αντικαταστάτης του Γκρούεφσκι

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017

ΠΓΔΜ: Ο 40χρονος Χ.Μίτσκοσκι αντικαταστάτης του Γκρούεφσκι
O Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξελέγη σήμερα νέος αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος αυτού, που διεξήχθη στην κωμόπολη Βαλάντοβο.

Υπέρ του Μίτσκοσκι, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγία του VMRO-DPMNE ψήφισαν 376 σύνεδροι, ενώ 52 ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα.

Ο Μίτσκοσκι, 40 ετών, διαδέχεται στην ηγεσία του VMRO-DPMNE τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες παραιτήθηκε από αρχηγός του κόμματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πανωλεθρία του δεξιού αυτού κόμματος στις δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο.

Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος κηρύχθηκε από το συνέδριο επίτιμος πρόεδρος του VMRO-DPMNE, στην ομιλία του κατηγόρησε στελέχη του κόμματος του για υπονομευτική δράση, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, αποτέλεσε την βασική αιτία για την βαριά ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές.

Το συνέδριο του VMRO-DPMNE κύλησε σε βαριά ατμόσφαιρα, καθώς αρκετά ηγετικά στελέχη του κόμματος, όπως οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και Αντόνιο Μιλόσοσκι, καθώς και άλλα γνωστά στελέχη και πρώην υπουργοί της ΠΓΔΜ επί κυβερνήσεων του Ν.Γκρούεφσκι, δεν συμμετείχαν σε αυτό, καταγγέλλοντας μηχανορραφίες από τη μεριά του Γκρούεφσκι με σκοπό να προωθηθεί στην ηγεσία του κόμματος ο Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE μόλις πριν από πέντε μήνες, μετά από σχετική πρόταση του Γκρούεφσκι και σήμερα εξελέγη νέος αρχηγός του κόμματος. Ο Μίτσκοσκι είναι μηχανολόγος και έχει τη φήμη του τεχνοκράτη. Το ζητούμενο γι΄αυτόν είναι η διατήρηση της ενότητας του VMRO-DPMNE, με δεδομένες τις έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του VMRO-DPMNE, σήμερα, ανέφερε ότι θα εργαστεί για την σφυρηλάτηση της ενότητας του κόμματος και κάλεσε όλα τα μέλη και στελέχη να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να εργαστούν από κοινού, προκειμένου το κόμμα να επανέλθει στην εξουσία της χώρας.

Ο Γκρούεφσκι υπήρξε αρχηγός του VMRO-DPMNE επί 14 συναπτά έτη, ενώ το διάστημα 2006-2016 διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Μετά την απώλεια της εξουσίας αλλά και την βαριά ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές, ο Γκρούεφσκι αμφισβητήθηκε έντονα στο εσωτερικό του κόμματός του και η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητούσε επιμόνως την παραίτησή του.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου