Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Στενή συνεργασία με την Ομογένεια θα επιδιώξει ο Κυριάκος – Τι είπε στον «Ε.Κ.»


Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» με την ευκαιρία της ανατολής του Νέου Ετους δηλώνει, ότι το «όραμά μου είναι μια στενή συνεργασία μεταξύ μας (με την Ομογένεια) η οποία δεν θα εξαντλείται μόνον σε ευχές και εθιμοτυπικές επισκέψεις, αλλά θα βελτιώσει έμπρακτα τις σχέσεις της χώρας με τους Ελληνες ομογενείς».
Σ’ αυτό προσθέτει ότι «θα συμβάλει η υλοποίηση μιας προσωπικής μου δέσμευσης: Η παροχή της δυνατότητας της ψήφου στους απόδημους Ελληνες στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους».
Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως «την πιο ανίκανη και πιο επιζήμια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και θεωρεί ως το «πιο ανησυχητικό, για την Ελλάδα, το ήθος και το ύφος που έχει επιβάλει στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση. Την χωρίς ντροπή χρήση του ψεύδους για την επίτευξη κάθε σκοπού τους».
Επίσης, μιλά για την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και την επίσκεψη του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μάνδρα Αττικής, η οποία «χτυπήθηκε» από τις φονικές πλημμύρες. (Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης είναι το εξής:
«Εθνικός Κήρυκας»: Κύριε πρόεδρε, καθώς κλείνει ο χρόνος, ποια είναι τα δύο – τρία κορυφαία θέματα που σας ανησυχούν περισσότερο όσον αφορά την κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρχικά θέλω να ευχηθώ στην Ομογένεια της Αμερικής και σ’ όλο τον απόδημο Ελληνισμό, υγεία, ειρήνη και πρόοδο για τη νέα χρονιά και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, να βγει επιτέλους από το σημερινό της τέλμα. Τώρα στο ερώτημά σας: Οφείλω, δυστυχώς, να σας πω ότι διακατέχομαι από μεγάλη ανησυχία για την πορεία της χώρας μας. Γι’ αυτό και διαρκώς επαναλαμβάνω ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές και υπάρξει η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν οι πολίτες, τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο μας.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο ανίκανη και η πιο επιζήμια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Και δεν εννοώ μόνο την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικονομία με την αναίτια υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων που στερεί από τη χώρα κάθε δυνατότητα ανάκαμψης. Αναφέρομαι και στα εθνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Είναι πραγματικά ανήκουστο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος να έχουν εντελώς διαφορετικές θέσεις, και να το αντιμετωπίζουν με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, για την Ελλάδα, θεωρώ το ήθος και το ύφος που έχει επιβάλει στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση. Την χωρίς ντροπή χρήση του ψεύδους για την επίτευξη κάθε σκοπού τους. Και -κυρίως- την προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών, όπως αυτόν της Δικαιοσύνης στην οποία η κυβέρνηση επιτίθεται συστηματικά όταν οι αποφάσεις της στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.

«Ε.Κ.»: Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στα μέσα Οκτωβρίου. Κρίνοντας την επίσκεψη με την απόσταση του χρόνου, ποια νομίζετε ότι είναι τα οφέλη και ποιες οι ζημιές που αποκόμισε για την Ελλάδα;
Κ. Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στο Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα, και θα μπορούσε να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα για την χώρα μας σε πολλούς τομείς συνεργασίας, με πρώτο την προσέλκυση επενδύσεων. Ομως η κυβέρνηση δυστυχώς αποδείχθηκε εντελώς απροετοίμαστη. Είναι δε απογοητευτικό ότι το μόνο θέμα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση ήταν η αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F16 και μάλιστα χωρίς ακόμη και σε αυτό το θέμα να έχει προκύψει μέχρι σήμερα μια σαφής συμφωνία. Και είναι κρίμα που χάθηκε μια τόσο σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα, ακριβώς γιατί ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Λευκό Οίκο χωρίς την αναγκαία διπλωματική προετοιμασία και επομένως χωρίς στόχο εξαντλώντας το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον μόνον για επικοινωνιακές εντυπώσεις.
«Ε.Κ.»: Μετά το φιάσκο της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και την προβολή της πολιτικής του για την αναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης, ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η θέση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας;
Κ. Μητσοτάκης: Δυστυχώς και στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν συνέβη ακριβώς ό,τι σας περιέγραψα πριν. Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με αδικαιολόγητη προχειρότητα, χωρίς να έχει κάποιους προκαθορισμένους στόχους. Με συνέπεια κανείς τελικά να μην καταλάβει γιατί ο κ. Ερντογάν προσκλήθηκε στην Ελλάδα σε αυτήν τη συγκυρία και ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του. Δεν κάνω τυχαία αυτή την επισήμανση. Συναντήσεις κορυφής ανάμεσα σε δύο χώρες, όπως αυτές του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ και τον κ. Ερντογάν δεν γίνονται συχνά. Και γι’ αυτό είναι αυτονόητο ότι απαιτούν εξαιρετικά προσεκτική διπλωματική προετοιμασία για να έχουν τελικά κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ. Φωτογραφία αρχείου: Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος.

Τι έμεινε από την συνάντηση με τον κ. Ερντογάν; Το γεγονός ότι άνοιξε μια αναίτια συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως και ότι παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες μια νέα κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.
Σε κάθε περίπτωση για τη ΝΔ είναι αναγκαίο οι θέσεις της χώρας έναντι της Τουρκίας να διατυπώνονται με σταθερότητα, σαφήνεια και υπευθυνότητα. Για την Ελλάδα ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, όπως βέβαια και της Συνθήκης της Λωζάννης είναι αδιαπραγμάτευτος. Θέλω όμως με την ευκαιρία να τονίσω και κάτι ακόμη: Ζητήματα που άπτονται της απόλυτης δικαιοδοσίας των εθνικών κυβερνήσεων, όπως για παράδειγμα ο τρόπος εκλογής των μουφτήδων της Θράκης που έθεσε η τουρκική πλευρά, δεν νοείται να γίνονται αντικείμενο διμερών διαπραγματεύσεων.
«Ε.Κ.»: H κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Ελληνες ότι η Οικονομία βγαίνει από την κρίση. Ποια είναι η πραγματικότητα;
Κ. Μητσοτάκης: Ο ισχυρισμός ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια τον επόμενο Αύγουστο είναι το νέο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την Ελλάδα με νέα επώδυνα μέτρα και μετά το 2019. Με μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου και με τεράστια πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2023. Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ακριβείς, τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει ένα τέταρτο που ήταν το αποτέλεσμα της τραγικής διαπραγμάτευσης που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέλαβε την εξουσία.
Η κυβέρνηση προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ωραιοποιήσει την εικόνα αλλά η πραγματική οικονομία την διαψεύδει καθημερινά. Η ανάπτυξη παραμένει ασθενική, το διαθέσιμο εισόδημα και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια και οι οφειλές των πολιτών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται κάθε μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης με νέους στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι οι μισές ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και για τη Νέα Δημοκρατία η μείωση της φορολογίας, αλλά και σταδιακά και των πλεονασμάτων είναι ο κεντρικός μας στόχος, μόλις επέλθει η πολιτική αλλαγή που ελπίζω να συμβεί μέσα στη χρονιά που αρχίζει. Μόνον με αυτό τον τρόπο και με ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που η ΝΔ έχει ήδη σχεδιάσει μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάταξης της χώρας. Και είμαι βέβαιος ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες έχουν πεισθεί πια ότι το εναλλακτικό μας σχέδιο είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το σημερινό της αδιέξοδο.
«Ε.Κ.»: Τι να περιμένουμε, εμείς οι ομογενείς, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Κ. Μητσοτάκης: Γνωρίζω όσο λίγοι την προσφορά και τις δυνατότητες που διαθέτει ο απόδημος Ελληνισμός. Δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε στο παρελθόν. Γνωρίζω ακόμη ότι δεν είναι μόνο τι περιμένουμε εμείς από τους απόδημους Ελληνες, αλλά και τι περιμένετε εσείς από εμάς. Οραμά μου είναι να επιτύχουμε επιτέλους μια στενή συνεργασία μεταξύ μας η οποία δεν θα εξαντλείται μόνον σε ευχές και εθιμοτυπικές επισκέψεις, αλλά θα βελτιώσει έμπρακτα τις σχέσεις της χώρας με τους Ελληνες ομογενείς.
Και σε αυτό θα συμβάλει η υλοποίηση μια προσωπικής μου δέσμευσης: Η παροχή της δυνατότητας της ψήφου στους απόδημους Ελληνες στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους. Μια πρόταση την οποία υπενθυμίζω ότι έχω ήδη καταθέσει δύο φορές με πρόταση νόμου στη Βουλή και η κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να τη συζητήσει. Ελπίζω το 2018 να είναι η χρονιά που το όνειρο αυτό του Ελληνισμού θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου