Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, 2017

  • Ολοκληρώθηκε η γραπτή κατάθεση του δημάρχου Πάφου Φαίδων Φαίδωνος για την έκρηξη βόμβας τη Δευτέρα στο αυτοκίνητο της μητέρας του.
  • Σε επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού δύο ορειβατών που βρίσκονταν στο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου στον Ολυμπο προχώρησαν δυνάμεις της 8ης ΕΜΑΚ το βράδυ της Τρίτης.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που έρχεται στη χώρα από αύριο με βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις καλεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους δήμους και τις κρατικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
  • Κάλεσμα απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα για συγκεντρώσεις την Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με αιχμή τους πλειστηριασμούς.
  • Τα σημεία που εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με τους δρόμους που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.ΝΕΑ

Κόσμος

  • Οι Επιτροπές Πληροφοριών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανέκριναν κεκλεισμένων των θυρών τον Ηρακλή Καβελάτζε, επιχειρηματία που είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Ντόναλντ Τραμπ το 2013, ως προς το εάν συνέβαλε να οργανωθεί συνάντηση ανάμεσα σε Ρώσους και τον μεγαλύτερο γιο του νυν αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, σύμφωνα με τέσσερις πηγές ενήμερες για το θέμα.
  • Στην Κολομβία το 2017 θα κλείσει με τον χαμηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να τερματίσει την ένοπλη σύρραξη με τους αντάρτες της άκρας αριστεράς η οποία σπάρασσε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής επί μισό αιώνα και πλέον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρχές.
  • Οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα ενόψει του κύματος επισκεπτών που προεξοφλούν ότι θα φθάσουν στη χώρα από την Αργεντινή τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του πάπα Φραγκίσκου.
  • Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) έλαβαν τις μεγαλύτερες δωρεές για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει τη δημοσιοποίηση όλων των δωρεών που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.
  • Απελάσεις ασυνόδευτων ανηλίκων στο Μαρόκο θα ξεκινήσει η Γερμανία το προσεχές διάστημα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα δύο κέντρα φιλοξενίας που κατασκευάζει η γερμανική κυβέρνηση στο Μαρόκο.

Οικονομία

  • Λήγει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου η προθεσμία που έχουν οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 καθώς επίσης και για όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες στις εφορίες.
  • Ένα βήμα πριν την πτώχευση βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ καθώς έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη έκτακτο Δ.Σ με τη συμμετοχή ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία.
  • Στην κορυφή όσο αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Ανοιχτή μέχρι και σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, παραμένει η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.
  • Με ελαφρά πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές να επιλέγουν το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης για αποκόμιση κερδών, ενώ οι περισσότερες από τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Αθλητισμός

  • Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ερίκ Μοράν επισημοποίησε η ΑΕΚ καταθέτοντας ελκυστική πρόταση στη Λεγανές (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca»), προκειμένου να αγοράσει τον 26χρονο αμυντικό μέσο.
  • Ιστορία και μάλιστα εις διπλούν «έγραψε» ο Χάρι Κέιν, οδηγώντας την Τότεναμ σε νίκη 5-2 επί της Σαουθάμπτον, στο ξεκίνημα της παραδοσιακής "Boxing Day", αφού με το χατ τρικ (2ο σε τέσσερις ημέρες) που σημείωσε στο 5-2 επί της Σαουθάμπτον, ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι και τον Άλαν Σίρερ. Ο Τζέσε Λίνγκαρντ γλίτωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διασώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας για τους «κόκκινους διαβόλους» απέναντι στη Μπέρνλι (2-2), ενώ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Μπράιτον και πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πεντάρα της Λίβερπουλ επί της Σουόνσι.
  • Η Τραμπζονσπόρ κινείται δυναμικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο του Παναθηναϊκού, με τις πληροφορίες των Τούρκων να κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.
  • Με δύο σπουδαία ρεκόρ ολοκληρώθηκε το 2017 για τον Χάρι Κέιν, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι της Τότεναμ για το τρέχον ημερολογιακό έτος σημείωσε χατ-τρικ στο 5-2 επί της Σαουθάμπτον. «Είμαι πολύ περήφανος. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών. Ακόμη και το να συγκρίνεσαι μαζί τους, να έχεις ανάλογα στατιστικά, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα» δήλωσε μετά τον αγώνα με τη Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ» ο Κέιν.
  • Σε συμφωνία με τον Σάκη Τσιώλη κατέληξε η Κέρκυρα, κι έτσι ο 58χρονος τεχνικός θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο των «Φαιάκων». Ο Τσιώλης αναμένεται εντός της ημέρας (26/12) στο νησί του Ιονίου για να υπογράψει συμβόλαιο και να ξεκινήσει δουλειά, ετοιμάζοντας την ομάδα για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου