Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, 2017

  • Αγνοείται από την Πέμπτη το βράδυ κτηνοτρόφος από τα Μάρμαρα που βρισκόταν με τα πρόβατά του στην ορεινή περιοχή της Ανατολής, στα Βαρδούσια.
  • Το ήδη τεταμένο κλίμα στη σχέση κυβέρνησης - δικαστών έρχεται να επιδεινώσει η νέα σκληρή δήλωση του Δ.Τζανακόπουλου σχετικά με το σχόλιο δικαστών για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την τοποθέτηση και ανεβάζοντας τους τόνους είπε ότι «δεν είναι αποδεκτό δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες». Είναι «επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια» τόνισε.
  • Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν τις τελευταίες ώρες στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας εκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί στα οχήματά τους, τα οποία κινούνταν σημειωτόν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και λόγω αναδίπλωσης νταλικών. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα Καλάβρυτα, όπου είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα στο ύψος του Διακοπτού. Ακόμη, ο χιονίας έπληξε και την Αττική, όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους. Στο «ψυγείο» και η Β.Ελλάδα.
  • «Παραδίδουμε σήμερα στους πολίτες το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Δεν κάνουμε εγκαίνια, γιατί θεωρούμε ότι το όλο έργο δεν παραδίδεται, αλλά ολοκληρώνεται η σύμβαση που υπάρχει. Θα παραδοθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο σύνολό του. Και όταν λέμε στο σύνολό του, εννοούμε όταν κατασκευαστεί το πρώτο κομμάτι από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα και το βόρειο τμήμα του έργου από το Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ.Σπίρτζης, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 που εκτείνεται από τη Ξυνιάδα έως και τα Τρίκαλα.
  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια προς τα νότια, κυρίως στις ανατολικές περιοχές, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα υπάρξει κυρίως στα βόρεια.

Κόσμος

  • Οι εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας ισπανικής πόλης, στην οποία ένας στους πέντε κατοίκους είναι άνεργος, κέρδισαν την Πέμπτη συνολικά περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ στη χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο αγορά.
  • Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου ανέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εντολή του για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων υλοποιήθηκε. «Η εντολή σας για την αποχώρηση τμήματος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συριακή Αραβική Δημοκρατία υλοποιήθηκε», είπε χαρακτηριστικά.
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι επιθυμούν να εργαστούν υπέρ της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού Κράτους, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ όπου καταδικάστηκε η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
  • Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, αντιπροσωπείες των οποίων συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία, πρότειναν τη διεξαγωγή συνάντησης ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ και τη συριακή αντιπολίτευση στο ρωσικό παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να προωθηθεί μια πολιτική διευθέτηση.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ομόφωνα, χάρη στη στήριξη της Κίνας, το σχέδιο απόφασης που επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας. Οι κυρώσεις αφορούν στις εισαγωγές πετρελαίου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οικονομία

  • Αυξημένα κατά 1,27 δισ. καταγράφονται τα έσοδα από έμμεσους φόρους στο δεκάμηνο, συγκριτικά με το πρώτο δεκάμηνο του 2016, ενισχύοντας την άποψη όσων μιλούν για υπερφορολόγηση και μάλιστα μέσω αύξησης των πιο άδικων -αφού επιβάλλονται σε όλους χωρίς κριτήριο- έμμεσων φόρων. Αντίθετα τα έσοδα από άμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 1,07 δισ. ευρώ. Η έκθεση της ΑΑΔΕ για την εξέλιξη και τη διακύμανση των φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο 2017.
  • «Η Ελλάδα, έπειτα από χρόνια Μνημονίων, έχει επιλέξει το δρόμο εξόδου στις αγορές. Ως χώρα έχουμε κατεύθυνση και ξέρουμε προς τα πού κινούμαστε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα για έξοδο στις αγορές με πιστοληπτική γραμμή στήριξης.
  • Ν΄ ανακαλέσει τις απολύσεις 15 εργαζομένων της καλεί την εταιρεία «Skyserv» το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), καταγγέλοντας ότι η εταιρεία «έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ένα πρωτοφανές εργασιακό πογκρόμ κατά των εργαζομένων της στο αεροδρόμιο Μακεδονία», με στόχο «να καταφέρει να επιβάλει τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές των υπόλοιπων».
  • Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline-TAP), που θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, θα παραδώσει τις πρώτες ποσότητες αερίου στην Ιταλία στις αρχές του 2020 παρά τις τοπικές αντιδράσεις κατά του έργου των 4,5 δισεκ. ευρώ, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του TAP.
  • Στοχευμένους ελέγχους, ενόψει της εορταστικής περιόδου, διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Σε πανελλαδικές δράσεις, με έμφαση σε κλάδους και επιχειρήσεις υψηλής παραβατικότητας, ελέγχθηκαν συνολικά 655 επιχειρήσεις και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας ότι στις 478 εξ αυτών εντοπίστηκαν παραβάσεις.

Αθλητισμός

  • Τα «σενάρια» που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ποσό που είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, για την απόκτηση του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς από τη Λάτσιο, βάζουν «φωτιά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Λίγους μήνες μετά τις μεταγραφές των Νειμάρ και Εμπαπέ, οι Παριζιάνοι φέρονται πρόθυμοι να καταβάλουν 170 εκατ. ευρώ στους «λατσιάλι» για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 22χρονο κεντρικό χαφ.
  • Ημέρες γιορτινές για όλους. Ημέρες μεταγραφικές για το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που έκλεισε και η υποχρέωση του κυπέλλου. Και μιας και γύρω από την κορυφή ο πρώτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, με τον τέταρτο Ατρόμητο έχουν απόσταση μόλις δύο βαθμούς; Είναι προφανές ότι η διαχείριση του... Γενάρη, θα παίξει τον δικό της ρόλο για τον τίτλο.
  • Άλλη μία μάχη που δίνει με τον χρόνο, προκειμένου να βρει χρήματα και να «μπαλώσει» τις... τρύπες που υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα, κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Οι ενέργειες των ανθρώπων που «τρέχουν» την ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα απέφεραν καρπούς και στις υποθέσεις των προσφυγών των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, με αποτέλεσμα, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του νομικού εκπροσώπου των πρώην παικτών του «τριφυλλιού», το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να αναβάλλει την εκδίκαση των υποθέσεων, με την αθηναϊκή ομάδα να κερδίζει πολύτιμο χρόνο.
  • Την έκπληξη πραγματοποίησε η Λαμία, η οποία συνέτριψε τον Παναθηναϊκό (Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1) στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Προβάδισμα πρόκρισης πήραν από τον πρώτο αγώνα και ο Πανιώνιος με τη Λάρισα. Ο Πανιώνιος επικράτησε σκοράροντας σε δύο λεπτά απέναντι στον ΟΦΗ (Πανιώνιος - ΟΦΗ 2-0), ενώ η Λάρισα «χόρευε στο χιόνι» απέναντι στη Ξάνθη (Λάρισα - Ξάνθη 3-0). Τέλος, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΣ (Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0).
  • Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 (89΄ Φαβάρο) στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου