Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Σεξ μόνο με ρητή συναίνεση στη Σουηδία

 Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν, η νέα νομοθεσία εισάγεται στη σκιά της εκστρατείας #MeToo
Οποιασδήποτε σεξουαλικής πράξης θα πρέπει να προηγείται η ρητή συναίνεση όλων των (δύο ή περισσοτέρων) εμπλεκομένων. Αυτό προστάζει πλέον ο νόμος στη Σουηδία, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή της χώρας.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, ένας βιασμός θα μπορεί να αποδεικνύεται εάν ο/η κατήγορος αποδείξει με στοιχεία πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν είχε δώσει λεκτικά την συγκατάθεση του/της, ή ότι δεν είχε κάνει εμφανή την πρόθεση του/της να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή.
Η αλλαγή είναι σημαντική δεδομένου ότι μέχρι τώρα ο νόμος αναγνώριζε βιασμό μόνο στις περιπτώσεις που είχε χρησιμοποιηθεί βία ή απειλές. Ωστόσο πλέον, αναγνωρίζεται και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει προηγούμενη ρητή και σαφής συγκατάθεση. Το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης του Στέφαν Λεβέν, να προστατεύσει τα θύματα της σεξουαλικής βίας και του τράφικινγκ. Ήδη η κυβέρνηση έχει περάσει νόμους που απαγορεύουν στους Σουηδούς να αγοράζουν ερωτικές υπηρεσίες εντός αλλά και εκτός Σουηδίας, και έχει αυστηροποιήσει τις ποινές για τους παραβάτες.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν, η νέα νομοθεσία εισάγεται στη σκιά της εκστρατείας #MeToo που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για τους βιασμούς και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις οποίες προχωρούσαν ισχυροί άνδρες του Χόλιγουντ, όπως ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάνσταϊν, αλλά και δεκάδες άλλοι. Όπως μάλιστα υποστήριξε η Σουηδή πολιτικός, η καμπάνια #MeToo κατέδειξε «την ανάγκη που υπάρχει για νέους νόμους» προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι παρά τα ωραία λόγια της κυβέρνησης, η νέα νομοθεσία δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περισσότερες καταδίκες ενόχων.
 Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου