Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ζεστό νερό από τη βρύση: πόσο επικίνδυνο είναι;


Όταν κάνουμε λόγο για ζεστό νερό βρύσης αναφερόμαστε σε εκείνο που θερμαίνεται από τον ηλιακό ή τον θερμοσίφωνα με αποτέλεσμα να περνά ζεστό από τις σωληνώσεις του σπιτιού ως τη βρύση. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το νερό αυτό είναι εντάξει προφανώς για την καθαριότητά μας αλλά απαγορεύεται ρητά να το πίνουμε ή να το βάζουμε στο φαγητό μας.
Πόσοι ανάμεσά μας δεν βάζουν ζεστό νερό από την βρύση στην κατσαρόλα προκειμένου να βράσει γρηγορότερα και να τελειώσουν πιο γρήγορα με το μαγείρεμα; Κι όμως, το νερό αυτό που έχει περάσει ζεστό από τις σωληνώσεις είναι πλούσιο σε μόλυβδο κι αυτό γιατί το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και οι σωληνώσεις, κατά την διάβρωσή του απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες από μόλυβδο.
Οι επιστήμονες μάλιστα, προειδοποιούν πως η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, ειδικά στα μικρά παιδιά που είναι και περισσότερο ευάλωτα. Κάπως έτσι, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό βρύσης ως πόσιμο αλλά ούτε και στο φαγητό, αφού ο μόλυβδος δεν φεύγει από το νερό ούτε με το βράσιμό του. Σύμφωνα δε με την επιθεώρηση περιβαλλοντικής υγείας, το νερό της βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% με 20% της συνολικής εκθέσεώς μας στον μόλυβδο.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό στη μαγειρική, είναι προτιμότερο να το βάλετε κρύο στην κατσαρόλα και να το ζεστάνατε ή να το βάλετε κρύο στον βραστήρα προκειμένου να ζεσταθεί γρηγορότερα.
Το ζεστό νερό της βρύσης απαγορεύεται και να το πίνετε και να το βάζετε στον καφέ ή να φτιάχνετε με αυτό αφεψήματα αλλά κυρίως απαγορεύεται να αραιώνετε με αυτό το γάλα του παιδιού σας. Το ζεστό νερό απευθείας από τη βρύση είναι μόνο για την καθαριότητα του σπιτιού, των ρούχων και φυσικά για το μπάνιο σας!
Πηγή: mommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου