Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ζεστό νερό από τη βρύση: πόσο επικίνδυνο είναι;


Όταν κάνουμε λόγο για ζεστό νερό βρύσης αναφερόμαστε σε εκείνο που θερμαίνεται από τον ηλιακό ή τον θερμοσίφωνα με αποτέλεσμα να περνά ζεστό από τις σωληνώσεις του σπιτιού ως τη βρύση. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το νερό αυτό είναι εντάξει προφανώς για την καθαριότητά μας αλλά απαγορεύεται ρητά να το πίνουμε ή να το βάζουμε στο φαγητό μας.
Πόσοι ανάμεσά μας δεν βάζουν ζεστό νερό από την βρύση στην κατσαρόλα προκειμένου να βράσει γρηγορότερα και να τελειώσουν πιο γρήγορα με το μαγείρεμα; Κι όμως, το νερό αυτό που έχει περάσει ζεστό από τις σωληνώσεις είναι πλούσιο σε μόλυβδο κι αυτό γιατί το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και οι σωληνώσεις, κατά την διάβρωσή του απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες από μόλυβδο.
Οι επιστήμονες μάλιστα, προειδοποιούν πως η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, ειδικά στα μικρά παιδιά που είναι και περισσότερο ευάλωτα. Κάπως έτσι, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό βρύσης ως πόσιμο αλλά ούτε και στο φαγητό, αφού ο μόλυβδος δεν φεύγει από το νερό ούτε με το βράσιμό του. Σύμφωνα δε με την επιθεώρηση περιβαλλοντικής υγείας, το νερό της βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% με 20% της συνολικής εκθέσεώς μας στον μόλυβδο.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό στη μαγειρική, είναι προτιμότερο να το βάλετε κρύο στην κατσαρόλα και να το ζεστάνατε ή να το βάλετε κρύο στον βραστήρα προκειμένου να ζεσταθεί γρηγορότερα.
Το ζεστό νερό της βρύσης απαγορεύεται και να το πίνετε και να το βάζετε στον καφέ ή να φτιάχνετε με αυτό αφεψήματα αλλά κυρίως απαγορεύεται να αραιώνετε με αυτό το γάλα του παιδιού σας. Το ζεστό νερό απευθείας από τη βρύση είναι μόνο για την καθαριότητα του σπιτιού, των ρούχων και φυσικά για το μπάνιο σας!
Πηγή: mommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου