Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν ούτε απειλούνται

 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 

Σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό
ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν ούτε απειλούνται
«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν» απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών.

«Η Ελλάδα» προσθέτει «θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που αναμένουμε από μία χώρα σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος», επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή «θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς σχέσεις και τις κοινές ενέργειές μας στις περιφερειακές υποθεσεις».


«Η Ελλάδα που παραχώρησε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έδειξε για μία ακόμα φορά με αυτήν την απόφαση ότι είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».

»Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που αναμένουμε από μία χώρα σύμμαχο, η οποία εμποδίζει τους ενόχους να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη στην χώρα μας, οι οποίοι σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεών μας και που έβαλαν στο στόχαστρο τη δημοκρατία».

»Αυτή η απόφαση για την οποία πιστεύουμε ότι είχε πολιτικά κίνητρα, θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και τις κοινές ενέργειές μας στις περιφερειακές υποθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου