Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου ετοιμάζεται να απογειωθεί

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017

Πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δοκιμές πριν την απογείωση του θηριώδους Stratolaunch που είναι μεγαλύτερο από το μήκος γηπέδου ποδοσφαίρου
Έχει άνοιγμα φτερών 130 μέτρων, μήκος μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (μέχρι 120 περίπου μέτρα) και φέρει έξι κινητήρες Boeing 747 που ο καθένας ζυγίζει 4 τόνους.
Πλέον η εταιρεία περνάει στην επόμενη φάση των δοκιμών, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένες ταχύτητες, μέχρι να φτάσουμε στο στάδιο της απογείωσης.
Μέσα στο 2019 εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διεργασίες ασφαλείας. Το θηριώδες αεροσκάφος είναι έμπνευση του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen. Ο Allen είναι επίσης ιδιοκτήτης των Portland Trail Blazers του NBA και των Seattle Seahawks του NFL.


Όλες οι δοκιμές γίνονται στο Mojave Air & Space Port στην έρημο Μοχάβι στην Καλιφόρνια. Το αεροσκάφος φέρει 28 ρόδες, ύψος περίπου 1,5 μέτρου η καθεμία και μπορεί να αντέξει πάνω από 200.000 κιλά φορτίου, ενώ είναι σχεδιασμένο για μέγιστο βάρος απογείωσης 590 τόνων. Στην παρθενική του αποστολή σχεδιάζεται να εκτοξεύσει έναν πύραυλο Pegasus XL της Orbital ATK, ικανό να μεταφέρει δορυφόρους βάρους 500 κιλών.


Φωτογραφίες: stratolaunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου