Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2017

  • Τα σημεία που εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με τους δρόμους που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • «Έτος Μαθηματικών» ανακηρύχθηκε το 2018  με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ενώ όπως έγινε γνωστό, κάθε έτος θα αφιερώνεται σε μια τέχνη, μια επιστήμη ή γενικότερα σε ένα γνωστικό αντικείμενο από αυτά που διδάσκονται στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση .
  • Την επιστροφή των 180 απολυμένων εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ) αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, γιόρτασαν σήμερα σε συνεδρίαση που διεξήχθη στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας τα μέλη του σωματείου εργαζομένων.
  • Ζημιές στο κελί του προκάλεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός έπειτα από συμπλοκή που είχε με τον αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών το πρωί του Σαββάτου.
  • Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση για το όνομα της πΓΔΜ και έτοιμος να παραιτηθεί από το να θεωρεί την χώρα του τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλεξάνδρου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ.

Κόσμος

  • O νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ολλανδία αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2015  και ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην οποία έκανε δηλώσεις  κατά των μουσουλμάνων .
  • Ισραηλινό δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι τρεις Τούρκοι τουρίστες που είχαν συλληφθεί, αφού ενεπλάκησαν σε ένα «περιστατικό» με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Δεκάδες άνθρωποι άναψαν κεράκια απόψε μπροστά από το εθνικό μουσείο στη Βηρυτό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία τουλάχιστον 3 γυναικών στο Λίβανο σε διάστημα μίας εβδομάδας.
  • Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος της τροπικής καταιγίδας Τεμπίν που σαρώνει από χθες το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, κυρίως τη νήσο Μιντανάο.
  • О Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξελέγη σήμερα νέος αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος αυτού, που διεξήχθη στην κωμόπολη Βαλάντοβο.

Οικονομία

  • Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν να «φορτώνονται» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι λαχνοί για την σούπερ κλήρωση της Κυριακής, όπου 10.000 φορολογούμενοι θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.
  • Μέλος του ΔΣ της γερμανικής κεντρικής τράπεζας απέκλεισε το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος για την ευρωζώνη.
  • Δεκάδες ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις της νομοθεσίας όπως μη έκδοση αποδείξεων και απασχόληση υπαλλήλων χωρίς να έχουν δηλωθεί, κατέδειξαν έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις.
  • Ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο δώρο περίμενε φέτος τις γιορτές τους 180 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, αφού μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στην εργοδοσία της επιχείρησης και τους πρώην εργαζόμενους–απολυμένους, στο υπουργείο Εργασίας, επιτεύχθηκε μια συμφωνία που ανοίγει το δρόμο της επιστροφής όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
  • Οι λαχνοί για τη σούπερ φορολοταρία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ από το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή για να τους δουν. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς iban στην εφαρμογή.

Αθλητισμός

  • Η Μπαρτσελόνα βγάζει… φωτιές και η συμμετοχή του Βαλβέρδε σε αυτή την διαφοροποίηση της εικόνας είναι τεράστια.
  • Σε ανακοίνωσή τους οι παίκτες του ΟΦΗ δηλώνουν ότι έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους και ζητούν την εξόφληση των οφειλών.
  • Μέσω ενός βίντεο στο Instagram έδειξε τις επιδόσεις του στο μπάσκετ ο Κώστας Φορτούνης, μιμούμενος τον Βασίλη Σπανούλη, την φανέλα του οποίου φορούσε.
  • Στους 14 βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ, μετά τη σημερινή (23/12) νίκη των Καταλανών μέσα στην Μαδρίτη με σκορ 3-0. Για τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι έφτασαν τους 45 βαθμούς (έναντι 31 της Ρεάλ) και φυσικά οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας στην Primera Division, σκόραραν οι Σουάρες (54`), Μέσι (64`-πέναλτι) και Βιδάλ (93`). Οι γηπεδούχοι από το 63` αγωνίζονται με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Καρβαχάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου