Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Λουξεμβούργο:«Κατάρρευση της ΕΕ χωρίς συμφωνία στο προσφυγικό»

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2017 GOOD BYE 2017

Oi χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη σε χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Λουξεμβούργο:«Κατάρρευση της ΕΕ χωρίς συμφωνία στο προσφυγικό»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν προειδοποιεί για κατάρρευση της ΕΕ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο καθοριστικό ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk κατηγόρησε μάλιστα τις χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία, ότι δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη σε χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, που επωμίζονται μεγάλος βάρος της προσφυγικής κρίσης: 

«Η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν έχει κανένα νόημα μια χώρα να αποφασίζει μόνη αν θέλει πρόσφυγες ή αν δεν θέλει να επιδείξει αλληλεγγύη με χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Το Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής δεν προέκυψαν αποφάσεις. Δεν μπορεί ωστόσο να περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Γνωρίζετε ότι η Κομισιόν έχει καταθέσει προτάσεις και το ευρωκοινοβούλιο επιδιώκει την μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου. Θα πρέπει να γνωρίζουμε επ΄ ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με την επόμενη κρίση. Βρισκόμαστε επομένως αντιμέτωποι με μια ευρωπαϊκή πρόκληση, την οποία οφείλουμε να επιλύσουμε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύη».

«Ο καγκελάριος Κουρτς υιοθετεί την γλώσσα του Τραμπ»

Σε συνέντευξη στον σημερινό φύλλο του περιοδικού Der Spiegel o υπ. Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προσάπτει στον καγκελάριο της Αυστρίας Ζεμπάστιαν Κουρτς ότι υιοθετεί την γλώσσα του αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ όταν δηλώνει στην εφημερίδα Bild πως κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θα δεχθεί πρόσφυγες. «Όπoιος μιλά κατ΄ αυτό τον τρόπο δεν γνωρίζει βασικά πράγματα για την ΕΕ, για την οποία η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία», υπογραμμίζει ο Ζ. Άσελμπορν, μιλώντας στον ραδιοσταθμό DLF:
«Το κλείσιμο των συνόρων είναι λαϊκισμός. Μπορείς βέβαια να κλείσεις τα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας, δεν μπορείς ωστόσο να πράξεις το ίδιο και στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Εκτός κι αν αφήσεις τους ανθρώπους να πνιγούν ή αρχίσεις να τους πυροβολείς στο νερό», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

Στο 50% μειώθηκαν οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου φέτος

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι, γράφουν οι εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Φούνκε επικαλούμενες στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για μείωση σχεδόν 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016, στην οποία είχαν κατατεθεί συνολικά 1,2 εκατομμύρια αιτήσεις ασύλου. Σύμφωνα με την Eurostat πάντως η Γερμανία παραμένει για τους αιτούντες άσυλο η σημαντικότερη χώρα προορισμού.

DLF, Der Spiegel / Στέφανος Γεωργακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου