Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, 2017

  • Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Bild από την Αθήνα για την πλαστογράφηση αστυνομικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων προσφέρει επιχειρήματα για τους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται στη Γερμανία σε πτήσεις από Ελλάδα.
  • Το 2017 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τραγικά γεγονότα στη χώρα και εικόνες που συγκλόνισαν ή προκάλεσαν ντροπή. Σε πολιτικό επίπεδο ήταν ένα έτος πλούσιο σε εξελίξεις, με κυρίαρχες τις μάχες κορυφής που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή. Το 2017 φεύγει, αφήνοντας την αίσθηση ότι ήταν μια χρονιά διεργασιών και προετοιμασίας ενδεχομένως για το τελευταίο μνημονιακό έτος...
  • Νεκρή στην τουαλέτα του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας εντοπίστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, 28χρονη γυναίκα.
  • «Το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα με την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις», διαμήνυσε ο κουνοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζοντας πως »αν δεν δούμε το σύνολο της συμφωνίας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία.
  • Την απόφαση να προβεί άμεσα σε δικές της έρευνες για υδρογονάνθρακες στα ανοιχτά της Κύπρου γνωστοποίησε η Άγκυρα, μέσω επίσημης, και σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα, με παράνομη Navtex η Τουρκία δέσμευσε περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου για σεισμογραφικές έρευνες από το σκάφος Barbaros, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018.

Κόσμος

  • Δύο ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα αμάχων και σύρων στρατιωτικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) βρέθηκαν την Παρασκευή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκα, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «συνεχάρη» την Παρασκευή τον Τζορτζ Γουεά για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Λιβερία, έπειτα από «επιτυχημένη εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη σε ειρηνικό πλαίσιο».
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Aμπντελ Φάταχ αλ Σίσι καταδίκασε την επίθεση ενόπλου σε κατάστημα που ανήκε σε χριστιανό μειονοτικό κι αμέσως μετά κατά κοπτικού ορθόδοξου ναού σε προάστιο του Καΐρου.
  • Οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα την Παρασκευή «τη σύλληψη ειρηνικών διαδηλωτών στο Ιράν, προτρέποντας όλα τα κράτη να υποστηρίξουν δημόσια τον λαό του Ιράν και τα αιτήματά του για βασικά δικαιώματα και το τέλος της διαφθοράς», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού την Τετάρτη σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης. Δεν παρατίθεται πάντως κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Οικονομία

  • Αφήνοντας του κέρδη 24,66% αποχαιρετά το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2017, μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα και έντονες «συγκινήσεις». Στο στόχαστρο των επενδυτών βρέθηκε αρκετές φορές ο τραπεζικός κλάδος που ολοκληρώνει την χρονιά με κέρδη 4,56%. Ο Γενικος δείκτης Τιμών στην τελευταία συνεδρίαση του έτους έκλεισε στις 802,37 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,42%.
  • Τα ελληνικά ομόλογα αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές απόδοσης για το 2017, σύμφωνα με το ετήσιο αφιέρωμα του Bloomberg, με αποδόσεις στα επίπεδα του 60%. Οι πέντε ελληνικοί τίτλοι, με λήξεις μεταξύ 2034 και 2042, έχουν με διαφορά την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ομολόγων αναπτυγμένων αγορών, καθώς οι τιμές τους αυξήθηκαν φέτος από 59,3% έως 63,7%.
  • Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που εξειδικεύει τα κριτήρια για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισµό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 και οι αιτήσεις υποβάλλονται απο 1η Φεβρουαρίου. Ποιοι έχουν δυνατότητα υπαγωγής και οι προϋποθέσεις, ποιες οφειλές εξαιρούνται. 
  • Διαθέσιμη είναι από σήμερα η εφαρμογή του taxisnet για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαΐου. Βήμα- βήμα η διαδικασία, απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για την αποφυγή λαθών, όσα πρέπει να γνωρίζουν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, και όλη η απόφαση για τους δικαιούχους, τα ποσά, τις κλιματικές ζώνες.
  • Πραγματοποιήθηκε  η πληρωμή των 6.944 τυχερών των 10 κληρώσεων της περασμένης Κυριακής, με βάση τις δαπάνες τους με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Επίσης, έγινε η καταβολή στους 92.154 δικαιούχους της έκτακτης αύξησης στο επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 που ανέρχεται στο ποσό των 14,8 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο ιρανός αμυντικός του Πανιωνίου, Χατζισαφί, ο οποίος μάλιστα, το Σάββατο θα πάει στου Ρέντη για να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του και τον Τάκη Λεμονή. Την ίδια ώρα, οι Ερυθρόλευκοι φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, αλλά και για τον αριστερό μπακ, Ίγκορ  Σίλβα. Τέλος, από τον Ολυμπιακό διαψεύδουν ότι τους απασχολεί η περίπτωση του Νίκολας Χουλτ που έκανε προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού.
  • Η ΕΠΟ απάντησε την Παρασκευή με ανακοίνωση στο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε στην απειλητική επιστολή, η οποία συνοδευόταν από μια σφαίρα και είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο. Η Ομοσπονδία καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο αποδίδει σε κύκλους του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας ότι η εξυγίανση, την οποία είχε προαναγγείλει η νέα διοίκηση, θα ολοκληρωθεί.
  • Δύο αγωνιστικές, ανάμεσα στις τελευταίες ώρες του 2017 και τις πρώτες του 2018 είναι προγραμματισμένες στην Premier League. Το μεγάλο παιχνίδι στην «διπλή» αυτή αγωνιστική είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στο Λονδίνο, όπου η Αρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού και... με τη βούλα είναι από την Παρασκευή ο Βαγγέλης Οικονόμου. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή των «πρασίνων» στην χειμερινή περίοδο και μάλλον, όχι την τελευταία -με βάση τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου- μιας και γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί κι ένας επιθετικός περιοχής. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο έμπειρος παίκτης έχει διάρκεια 2.5 ετών, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του με τον τίτλο: «Πρώτη μετεγγραφή του Παναθηναϊκού για τη χειμερινή περίοδο».
  • Παίκτη της ΑΕΚ χρίζουν τον Έρικ Μοράν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την «As» ανάμεσα στην Ένωση και στον ποδοσφαιριστή επήλθε πλήρης συμφωνία και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» και με την Λεγανές. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι πως η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα δεν θα σταθεί εμπόδιο στη μετακίνηση του 26χρονου άσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου