Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2017

  • Τις αποφάσεις για το διαχωρισμό του διδακτικού έτους των δημοτικών σχολείων σε τρίμηνα, καθώς και τις διαδιασίες προαγωγής των μαθητών στις επόμενες τάξεις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
  • Την απόφαση να αποσύρει τις τροπολογίες για την κήρυξη απεργίας, για την αποζημίωση από εργατικά ατυχήματα και την εργασία του προσωπικού των ΚΤΕΛ από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πήρε η κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους. Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις από συνδικάτα και το ΚΚΕ. Οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, λένε τώρα πηγές του υπουργείου.
  • Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, δύο «κατασκοπευτικά» CN-235 προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στις περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
  • Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι «δεν χρειάζεται άλλος χαμένος χρόνος και απαιτείται αντιμετώπιση των προβλημάτων τώρα».
  • Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκλέχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός, καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του Δημήτρη Αναστασόπουλου, λαμβάνοντας το 57,62% των ψήφων. «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές» δήλωσε ο κ. Βερβεσός.

Κόσμος

  • Ένα σχέδιο νόμου το οποίο ενδέχεται να επιτρέψει τους γάμους παιδιών ακόμη και εννιά ετών στο Ιράκ θα κλέψει από τα αγόρια και τα κορίτσια που ήδη φέρουν τραύματα από τον πόλεμο στη χώρα την παιδική τους ηλικία, όπως τόνισαν κορυφαία στελέχη των Ηνωμένων Εθνών.
  • Σχέδιο νόμου το οποίο ενδέχεται να επιτρέψει τους γάμους παιδιών ακόμη και εννιά ετών στο Ιράκ θα κλέψει από τα αγόρια και τα κορίτσια που ήδη φέρουν τραύματα από τον πόλεμο στη χώρα την παιδική τους ηλικία, τόνισαν κορυφαία στελέχη των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα.
  • Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου τη Δευτέρα στόχους κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με όσα ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση και όσα μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, δύο ημέρες μετά την προηγούμενη επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον στόχων στην περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας.
  • Η απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ αναβλήθηκε και δεν θα ανακοινωθεί όπως αναμενόταν εντός ωρών, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε σήμερα το πράσινο φως προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες έξι χωρών, με μουσουλμανικό πληθυσμό κατά πλειονότητα (Τσαντ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Υπάρχει κοινή αποδοχή πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα είπε ο Ευ.Τσακαλώτος μετά το Eurogroup. «Ήταν πολύ καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα [...] όλοι οι θεσμοί έκαναν πολύ καλά σχόλια για την πολύ γρήγορη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας» είπε ο Ευ.Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων «το συντομότερο δυνατό». Εξέφρασε δε την ελπίδα για ακόμη καλύτερη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου. Τι είπε για την εκλογή Σεντένο.
  • To μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της συνεδρίασης του Eurogroup υπό τη διευρυμένη σύνθεσή του, με στόχο την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Ο Γ.Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι οι αποφάσεις προγραμματίζονται για τον επόμενο Ιούνιο και πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί ένας «οδικός χάρτης» για την εμβάθυνση της ευρωζώνης.
  • Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), διεξήχθησαν έλεγχοι σε 57 υποκαταστήματα τραπεζών. Βρέθηκαν οκτώ περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας, που αφορούσαν 29 εργαζόμενους, και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ύψους 365.050 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση η Επιθεώρηση προχώρησε σε τριήμερη αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος.
  • Τις διαδικασίες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στο πλαίσιο της «οικονομίας του διαμοιρασμού», τους αρμόδιους φορείς που θα πραγματοποιούν ελέγχους και τα πρόστιμα που θα επιβάλλουν περιλαμβάνει το ΦΕΚ Β' 4232 που δημοσιεύτηκε σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2017.
  • Επιστολή στην κυβέρνηση για την εισαγωγή υποχρεωτικού προσταδίου διαμεσολάβησης στην εξωδικαστική διαδικασία ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, απέστειλε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

Αθλητισμός

  • Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ο προπονητής της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
  • Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Πλατανιά για την 13η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί αυτοκτόνησαν, καθώς προηγήθηκαν με γκολ του Ενσικουλού (22’) κι έχασαν στη συνέχεια πέναλτι. Οι Περιστεριώτες αφού γλίτωσαν το 2-0, γύρισαν το ματς και με γκολ των Βασιλακάκη (61’, 76’) και Ουάρντα (71’) πήραν το μεγάλο διπλό.
  • Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε υποσχεθεί στους παίκτες πως από Δευτέρα θα έβλεπαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως κι έγινε. Άρχισε λοιπόν η διαδικασία καταβολής του 40% των οφειλομένων στους «πράσινους» και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν δοθεί τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η ΠΑΕ, δηλαδή 500.000 ευρώ.
  • Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον δικέφαλο να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο του Πασχαλάκη έληγε το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ επέκτεινε τη συνεργασία του με τον 28χρονο πορτιέρο, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2019.
  • Σκούπα παίρνουν στον Ολυμπιακό και... ξεσκαρτάρουν το ρόστερ εν όψει και της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Όπως αποφάσισε η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση των Ερυθρολεύκων, οι Στέφανος Καπίνο, Μεχντί Καρσελά, Χρβόγιε Μίλιτς και Σάσα Ζντιέλαρ αποχωρούν άμεσα από την ομάδα του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου