Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ανάλυση: Ο τραγέλαφος συνεχίζεται

Του Θεοδώρου Καλμούκου 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γέώργιος Βουρβούλιας, ομιλεί σε Κληρικολαϊκή Συνέλευση. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Ο τραγέλαφος στον εκκλησιαστικό μας βίο όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά και εντείνεται κάθε μέρα που περνά. Οι αποκαλύψεις καταιγιστικές. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει; Από το έλλειμμα των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει οδηγήσει σε πτώχευση την Αρχιεπισκοπή;
Από τις $900.000 χιλιάδες που έλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών Γεώργιος Βουρβούλιας επί δέκα χρόνια όντας «εθελοντής» για έξοδα μετακινήσεών του; Εφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο θράσους που δεν δίστασε να επιδοθεί σε «τυμβωρυχία» λέγοντας ότι είχαν εγκρίνει τα χρήματα οι αείμνηστοι Μάικλ Τζαχάρης και Εμμανουήλ Δήμος, αυτοί οι καλοί άνθρωποι.
Αλήθεια τι να πει κανείς για τα $15 εκατομμύρια τα οποία έλλειπαν -ήταν unaccountable- στον λογαριασμό του Αγίου Νικολάου, όπως ελέχθη στη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 και τα οποία βρέθηκαν έπειτα από 48 ώρες από την αποκάλυψη του «Εθνικού Κήρυκα»;
Οπως φαίνεται ο Αγιος Φανούριος λυπήθηκε τον Αγιο Νικόλαο κι έκανε το «θαύμα του» πολύ γοργά και βρέθηκαν τα $15 εκατομμύρια λες και ήταν καμία δεκαπενταριά χιλιάδες δολάρια. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο Αρχιεπίσκοπος εφάρμοσε και σ’ αυτή την περίπτωση την συμπεριφορά του συνδυασμού της υποκριτικής δολιότητας, του στροβιλισμού και της παραπλάνησης θαρρώντας πως είναι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κάποια παραθρησκευτική Οργάνωση στρατωνισμένων μικρονοϊκών.
Από μέρους των Μητροπολιτών επικρατεί σιωπή κοιμητηρίου, ενώ ο πανικός και η ανησυχία έχει καταλάβει πολλούς εξ αυτών, διότι φοβούνται τι δέον γενέσθαι αφού υπάρχουν περιπτώσεις που είναι όμοιες με εκείνες της Αρχιεπισκοπής.
Αν ο Αρχιεπίσκοπος ήταν υπαρκτός θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και σε προβληματικές Μητροπόλεις, όπου σαπίζουν και διαλύονται ολόκληρες κοινότητες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα έσφυζαν από ζωή, δράση και προοπτική.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει βρεθεί σε δυσμενή θέση διότι βλέπει τη μεγαλύτερη και επιφανέστερη εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου να έχει περάσει από την παρακμή, σε πορεία θανάτου, η οσμή του οποίου είναι έντονη παντού. Τα περί αποστολής Εξαρχίας που σκέπτεται είναι μάλλον μη ενδεδειγμένα διότι ναι μεν μπορεί να είναι μία φωναχτή ταπείνωση του Δημητρίου, αλλά θα είναι μία χρονοβόρα υπόθεση και δεν θα επιφέρει αποτέλεσμα κι έτσι θα συνεχιστεί η θανατηφόρα αποσύνθεση.
Τη στιγμή αυτή χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για να σωθεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία βαδίζει αναντίλεκτα μέσα στην μετα-Δημήτριο εποχή. Οφείλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να κινήσει τη διαδικασία «φυγής» του Δημητρίου οσονούπω διότι όσο παραμένει τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται.
Τώρα «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και τα αδιέξοδα είναι πνιγηρά και αγγίζουν το γόητρο της ίδιας του της Πατριαρχίας. Ταυτόχρονα να δείξει την πόρτα και σε  μερικούς προβληματικούς Μητροπολίτες για να σωθούν κάποιες τοπικές εκκλησίες. Η τακτική του υπεροπτικού ψευτοπαλληκαρισμού (bulling) δεν περνά σήμερα. Να καταργηθεί το σύστημα των Μητροπόλεων, το οποίο αποδείχτηκε «διασπαστικό» και αποδυναμωτικό της Αρχιεπισκοπής.
Να οδηγηθεί πάραυτα σε παραίτηση ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γεώργιος Βουρβούλιας. Δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε δυο εβδομάδες με τον Βουρβούλια επικεφαλής της επιτροπής των Οικονομικών. Για όνομα του Θεού!
Να ζητηθούν όλες οι πληροφορίες, οι κωδικοί και τα στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των αναπεμφθέντων Τζέρη Δημητρίου και Γεωργίου Παπαδάκου, συμπεριλαμβανομένων και των κωδικών από τους υπολογιστές του κ. Δημητρίου.
Να προσληφθεί σοβαρή ανεξάρτητη εταιρεία να διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο forensic στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού Αγίου Νικολάου, γιατί τα προχτεσινά καραγκιοζλίκια των $15 εκατομμυρίων και των «διαψεύσεων» του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ούτε τους συνειδητά αφελείς δεν πείθουν.
Ο ίδιος έλεγχος να διενεργηθεί στις Μητροπόλεις και στα ιδρύματά τους, κατασκηνώσεις, κέντρα φιλανθρωπίας και φιλοξενίας, καθώς επίσης στη Θεολογική Σχολή, στην Ακαδημία του Αγίου βασιλείου και στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ.
Να αναβληθεί η Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2018, αφού ήδη βαδίζουμε στον Οκτώβριο και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προετοιμασία, ούτε ο τόπος σύγκλησης της έχει οριστεί. Η Βοστώνη στην οποία φημολογείται ότι ενδεχομένως να γίνει, δεν προσφέρεται ιδιαίτερα αυτή την εποχή διότι είναι καζάνι που βράζει από πολλές απόψεις. Εκτός αυτού το να συγκληθεί άλλη μία πανάκριβη Κατηχητιάδα όπως έχει καταντήσει την Κληρικολαϊκή ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει νόημα. Μα θα ρωτήσει κάποιος και η εδώ Σύνοδος πού είναι; Η απάντηση είναι κυριολεκτικά έμπονη, ποια Σύνοδος;
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου