Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Αμερικανικό αστεροσκοπείο στην Κύπρο

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Η NASA κατασκευάζει «μάτι» στο... Τρόοδος

Η NASA κατασκευάζει «μάτι» στο... Τρόοδος
Στην κορυφή του Τροόδους έχει εγκαταστάσεις ραντάρ η βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF)  
«Μάτι» στην ευρύτερη περιοχή της Μέση Ανατολής μέσω της Κύπρου αποκτά η NASA με την ανέγερση Αστεροσκοπείου, τα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου χαρακτηρίστηκαν από έγκριτα διεθνή περιοδικά «έμπνευση από άλλο γαλαξία».

Το Αστεροσκοπείο Τροόδους παίρνει σάρκα και οστά και είναι θέμα χρόνου η ανέγερση ενός έργου, το οποίο εκθείασε στις σελίδες του στην τελευταία του έκδοση το περιοδικό TIMES, των New York Times.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Σημερινής (Κύπρου) ουσιαστικά για ένα έργο, του οποίου ο στρατηγικός σχεδιασμός φέρει την υπογραφή της NASA και συγκεκριμένα του Ελλαδίτη πυρηνικού αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου.

Το Αστεροσκοπείο θα ανεγερθεί στο χωριό Αγρίδια, στην ορεινή Λεμεσό, σε περιοχή στην οροσειρά του Τροόδους. Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης του μεγαλόπνοου αυτού έργου είναι το 2019.

Έμπνευση από το Star Wars


Η τρισδιάστατη απεικόνιση του Αστεροσκοπείου προκάλεσε αίσθηση στα διεθνή Μέσα, τα οποία χαρακτήρισαν το έργο επίγεια δημιουργία εμπνευσμένη από την ταινία επιστημονικής φαντασίας Star Wars. Αυτό ακριβώς είχαν κατά νουν οι δημιουργοί του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Αστεροσκοπείου, οι οποίοι μίλησαν στη «Σημερινή» και ανέλυσαν το σκεπτικό τους, γύρω από τη δημιουργία του έργου τους.

Οι αρχιτέκτονες του έργου έδωσαν στη δημοσιότητα την τρισδιάστατη απεικόνιση, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο σχεδιασμός του Αστεροσκοπείου δεν ήταν κάτι απλό, αλλά ούτε και μια δουλειά ρουτίνας, την οποία καλούνται να υλοποιήσουν καθημερινά.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου