Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ο Τσίπρας και το Αγιον Ορος

Από το ΒΗΜΑτοδότη

Ο Τσίπρας και το Αγιον Ορος
Τι συμβαίνει άραγε; Ο Τσίπρας δεν γελάει
Λέτε να φορέσει γραβάτα για τον Τραμπ, χμμμμμμμμ, για να δούμε!

Εάν νομίζετε ότι οι καλόγεροι στο Αγιον Ορος εξοργίστηκαν με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, εξέδωσαν τη γνωστή αυστηρή ανακοίνωση και ακύρωσαν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) στο Αγιον Ορος, μάλλον κάνετε λάθος. Ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Θέλει να (ξανά)πάει στο Αγιον Ορος. Τον προσκάλεσαν, λέει, συνεπώς θα τιμήσει την πρόσκληση που έλαβε.

nnn

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η πρόσκληση ισχύει. Αυτό τουλάχιστον διαβιβάστηκε από το Αγιον Ορος στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από απόφαση που ελήφθη μόλις προχθές από την Ιερά Κοινότητα. Και τι απάντησε νομίζετε το Μέγαρο Μαξίμου; Οτι, πρώτον, ευχαριστεί για την ανανέωση της πρόσκλησης και ότι ο Πρωθυπουργός την αποδέχεται και αυτήν ευχαρίστως και θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη μόλις μπορέσει...

nnn

 Αλλά μη νομίζετε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν θορυβοποιηθεί τόσο από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου (για την αλλαγή φύλου) όσο και από την ανακοίνωση του Αγίου Ορους. Και αποφάσισαν να απαντήσουν μέσω της προσφιλούς οδού που ακολουθεί το Μαξίμου, δηλαδή με τη χρήση των non papers και τη μέθοδο των διαρροών. Οσον αφορά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου άφησαν να διαρρεύσει ότι είναι σεβαστές οι απόψεις της, αλλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού. 

nnn

 Το πρόβλημα ήταν με την ανακοίνωση του Αγίου Ορους. Εκεί δεν έστειλαν non paper γιατί προσπαθούσαν να μάθουν ποιος κρύβεται από... πίσω. Και τον βρήκαν (έτσι τουλάχιστον άφησαν να διαρρεύσει). Πρώτα απ' όλα επιχείρησαν να βγάλουν την ανακοίνωση... παράνομη, λέγοντας ότι ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Ορους δεν προβλέπει να εκδίδονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Και, δεύτερον, ανακάλυψαν και το Μοναστήρι από το οποίο εξεδόθη η ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι υπόλοιπες μονές δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενό της.


Φεύγουν ένας-ένας οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την αποχώρηση του Κ. Χρυσόγονου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ορατό το πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί από τους έξι ευρωβουλευτές που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, του έμειναν μόνον τρεις και έτσι η ισχυρότερη ομάδα ευρωβουλευτών πλέον είναι της ΝΔ με πέντε ευρωβουλευτές. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η... Χρυσή Αυγή που έχουν από τρεις ευρωβουλευτές. Ο κ. Χρυσόγονος είναι ο τρίτος ευρωβουλευτής που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκαν τον Αύγουστο του 2015 οι Νίκος Χουντής και Σοφία Σακοράφα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσόγονος ήρθε τελευταίος σε ψήφους στις εκλογές. Πήρε μόλις 103.033 ψήφους, σε αντίθεση με την κυρία Σακοράφα που πήρε 270.490 ψήφους. Ο Δ. Παπαδημούλης, που από την αρχή εμφανιζόταν να ηγείτο της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εις εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, ήρθε τρίτος στις προτιμήσεις των εκλογέων με 181.232 ψήφους, ενώ πρώτος και με μεγάλη διαφορά ήταν ο Μανώλης Γλέζος (423.181 ψήφους), ο οποίος, όπως ενθυμείσθε παραιτήθηκε αλλά παρέδωσε την έδρα του. Αντιθέτως οι άλλοι τρεις που παραιτήθηκαν διατήρησαν τις έδρες τους. Να σημειωθεί επίσης ότι και ο ευρωβουλευτής Επ. Μαριάς, που εξελέγη με τους ΑΝΕΛ, ήταν από τους πρώτους που διαχώρισαν τη θέση τους από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ετσι οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένουέμειναν χωρίς ευρωβουλευτή.

Με... Φιατάκι πήγε ο Μπουτάρης στον Τσίπρα
Μια συνήθεια ακολουθεί συχνά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Καθυστερεί στα ραντεβού του. Δεν το γνωρίζω αν το κάνει επίτηδες, αλλά το να στήσεις κοτζάμ Πρωθυπουργό σίγουρα δεν συνηθίζεται. Ετσι στο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη έφθασε με δώδεκα λεπτά καθυστέρηση. Ηρθε με ένα Φιατάκι, στο οποίο μέσα ήταν ακόμη άλλα τέσσερα άτομα (το πώς χώρεσαν όλοι εκεί μέσα παραμένει ανεξήγητο), φορώντας γραβάτα, όπως έκανε και με τη συνάντηση που είχε την προηγουμένη ημέρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Συνοδευόταν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και από άλλους τρεις, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε να δυσανασχετεί επειδή τον έστησε ο δήμαρχος, τον υποδέχθηκε στο γραφείο του θερμά και κύριο θέμα της συζήτησης που είχαν ήταν η παραχώρηση στον Δήμο του χώρου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα. Εμαθα ότι υπήρξε θετική εξέλιξη στο θέμα.

Το τετ α τετ Μητσοτάκη με Μπουτάρη
Εκείνο που έκανε εντύπωση στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στα στελέχη της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα ήταν το τετ α τετ που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Βιομηχάνων της Θεσσαλονίκης. Κάθισαν για αρκετή ώρα μαζί και συζητούσαν μακριά από περίεργα ώτα και βλέμματα. Τι συζητούσαν ουδείς αποκαλύπτει, πλην του κ. Μπουτάρη που είπε «ήταν σοβαρή η συζήτηση, θίξαμε ουσιαστικά θέματα». Κάτι που, όπως έμαθα, δεν πολυάρεσε στον γαλάζιο βουλευτή και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Στ. Καλαφάτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες επιθέσεις εναντίον του κ. Μπουτάρη και δεν βλέπει το κόμμα του να κάνει, όπως λέει, το... follow up. Αντιθέτως είδε τον πρόεδρο της ΝΔ να συζητεί με τον δήμαρχο «ουσιαστικά θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου