Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2017

  • Υστερα από μαραθώνια συνεδρίαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κήρυξε το βράδυ της Τρίτης ως αρχαιολογικό χώρο έκταση 280 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 15 υπέρ και μίας κατά.
  • Το «πράσινο φως» πήρε από την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για τη επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την κήρυξη ή όχι ενός μεγάλου μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως αρχαιολογικό χώρο, με την κυβέρνηση να πιέζει για την επίσπευση της έναρξης της επένδυσης.
  • Έκλεισε και τυπικά η συμφωνία για την on line διασύνδεση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής αναβολής των εκλογών – Επιστολή Θεοδωράκη σε αρχηγούς κομμάτων ΔΗΣΥ και υποψηφίους για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία - Η συζήτηση έχει λήξει, λέει η Χαρ. Τρικούπη.
  • Η αναστάτωση που προκάλεσε η θέληση της κυβέρνησης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο στην ηλεκτρονική μίσθωσης ταξί, ανάγκασε το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Κόσμος

  • Οι 27 κυβερνητικοί ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να τονίσουν στις 20 Οκτωβρίου ότι δεν έχει επιτευχθεί «ικανοποιητική πρόοδος» όσον αφορά τους τρεις βασικούς στόχους της ΕΕ για το Brexit, αναφέρει το ψήφισμα που ενέκρινε με 557 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 29 αποχές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα Τρίτη.
  • Ρολά έχουν κατεβάσει όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, σήμερα Τρίτη, στην Καταλονία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
  • Ο 64χρονος πρώην λογιστής, ο Στίβεν Πάντοκ, είναι πλέον ο δράστης της πιο αιματηρής επίθεσης από ένα άτομο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Την αισιοδοξία του για την ισχύ των δημοκρατικών θεσμών της Γερμανίας εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως θα αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην Μπούντεσταγκ.
  • Συνταξιούχος λογιστής, τακτικός θαμώνας των καζίνο: τίποτε στη διαδρομή του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ δεν μπορεί να εξηγήσει το φοβερό μακελειό το οποίο προκάλεσε. Το βράδυ της Κυριακής, ο άνδρας αυτός σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 527, ανοίγοντας πυρ εναντίον του πλήθους σε συναυλία κάντρι σε ανοικτό χώρο στο Λας Βέγκας, σε επίθεση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οικονομία

  • Το θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημήτρη Λόη ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.
  • Το εποπτικό συμβουλίο του ολλανδικού συνεταιρισμού Friesland Campina, αποφάσισε να αναβαθμίσει το ελληνικό τμήμα της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, στον υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Friesland Campina Hellas, Κ.Μαγγιώρος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από τη μητρική εταιρεία ανατέθηκε ο ηγετικός ρόλος επίβλεψης, στο κομμάτι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη διοικητική ομάδα της εταιρείας στην Ελλάδα.
  • Ο Χρήστος Μπαλάσκας, πρώην γενικός διευθυντής της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Έργων Ελλάδας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, ανακοίνωσε η εταιρία.
  • Αύξηση 12,6% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών στο πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Beta Χρηματιστηριακή, και διαμορφώθηκε στα 33,3 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη κινήθηκαν σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα (κατέγραψαν οριακή υποχώρηση 0,1%) και η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 1,04 δισ. ευρώ.
  • Δεκάδες περιπτώσεις επιχειρήσεων που μεταφέρουν εικονικά την έδρα τους από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και σε άλλες γειτονικές χώρες, έχει εντοπίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ήδη διεξάγει ελέγχους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως επισήμανε ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής. Πρόκειται για επιχειρήσεις που κάνουν διασυνοριακό φορολογικό αρμπιτράζ για να εκμεταλλευθούν τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της γειτονικής χώρας.

Αθλητισμός

  • «Μπάσ@@@ Πικέ, φύγε από την εθνική ομάδα»! Το κλίμα εναντίον του διεθνούς κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα είχε βαρύνει με τις δηλώσεις του μετά το ματς με την Λας Πάλμας, ωστόσο, έγινε ακόμη χειρότερο πριν την έναρξη της προπόνησης της εθνικής Ισπανίας εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων που έχει να δώσει στους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου. Δύο πανό ήταν εκείνα που «έκλεψαν την παράσταση». Το ένα έγραφε «Πικέ μπάσταρδε φύγε από την εθνική» και το άλλο «Πικέ: η Ισπανία είναι η πατρίδα σου».
  • Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, καθώς η ΠΑΕ δεν κατέβαλλε στον Στάθη Ταυλαρίδη την δόση των 30.000 ευρώ που όφειλε εντός του Σεπτεμβρίου και, πλέον, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός απειλεί με καταγγελία το «τριφύλλι» στ΄ αρμόδια όργανα. Από τη στιγμή που έληξε η προθεσμία και οι «πράσινοι» δεν είχαν να πληρώσουν τον πρώην παίκτη της ομάδας, του πρότειναν ένα νέο διακανονισμό προσφέροντάς του 10.000 ευρώ και επιμήκυνση των δόσεων. Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή αφού ενημερώθηκε για τις προθέσεις της ΠΑΕ, απάντησε αρνητικά στο αίτημα που του έγινε κι έτσι η υπόθεση κινδυνεύει να οδηγηθεί στ΄ άκρα.
  • Θλάση πρώτου βαθμού είναι ο τραυματισμός που αποκόμισε νωρίς-νωρίς ο Μπεν, στο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο χρόνος της αποθεραπείας του δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο εκτιμάται ότι ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Καπίνο ζήτησε να κάνει προπόνηση στο ρεπό της ομάδας, το αίτημά του έγινε αποδεκτό και ο διεθνής τερματοφύλακας γυμνάστηκε μόνος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
  • Την ευκαιρία να ανέβει μόνος πρώτος στην κορυφή έχασε ο Πανιώνιος αφού ηττήθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας από την ομώνυμη ομάδα με 1-0, στην συνάντηση που έριξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής. Η Λαμία εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική έδρα της στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, με το γκολ που έγραψε την Ιστορία της συνάντησης να σημειώνει με έξοχο σουτ ο Μπλάζιτς, στο 78ο λεπτό. Ο Πανιώνιος, που γνώρισε την πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γκιοατά στο 79΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
  • Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τρίτη στην επικράτεια της Καταλωνίας θα συμμετέχει και η Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες και το υπόλοιπο τεχνικό και υπαλληλικό προσωπικό θα στηρίξουν την απεργία η οποία αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας στη διάρκεια του χθεσινού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου