Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

NEA - EΠIKAIΡOTHTA, Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει απόψε (19:30) ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην 80η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι της Δευτέρας (14:00) θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
  • Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα πάει «με τους καλύτερους, τους εντιμότερους, τους αξιότερους».
  • Μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια, όπου η μεγίστη θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, όμως, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.
  • Χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία των συνδικάτων που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου στα εγκαίνια της 80ής ΔΕΘ. Οι συμμετέχοντες, με κεντρικό σύνθημα: «Βάζουμε φρένο στην ανεργία, τη φτώχεια και τη λιτότητα», απαίτησαν «την αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων».
  • «Πάνω από όλα η Ελλάδα» διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Λάρισα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ακούσουν όλα τα κόμματα να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Κόσμος

  • Η υποδοχή των, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, αιτούντων άσυλο αναμένεται να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου 10 δισ. ευρώ φέτος, ποσό τετραπλάσιο από το περσινό, με βάση υπολογισμούς που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Eως και 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 την περασμένη χρονιά.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι για να του εκφράσει την ανησυχία της Ουάσινγκτον για στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στη Συρία. «Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ξεκάθαρα ότι εάν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς, οι ενέργειες αυτές είναι πιθανόν να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύρραξης»  αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • «Η Ιταλία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Ευρώπη» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στο οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι στη λίμνη Κόμο αναφερόμενος στην οικονομική κρίση. «Είμαστε σαν έναν ποδηλάτη που είχε μείνει πίσω, με σημαντική καθυστέρηση, αλλά κατάφερε να ξαναφτάσει τους υπόλοιπους αθλητές» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.
  • «Ευρώπη και Βρετανία θα πρέπει να προσφέρουν άσυλο σε εκείνους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους επειδή εκεί υφίστανται διώξεις, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας, να πατάξουν τους διακινητές και τη σύγκρουση στη Συρία για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.  «Είναι απόλυτα σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη» δήλωσε.
  • Τέλος φαίνεται ότι παίρνει το αδιέξοδο με τους πρόσφυγες που είχαν μείνει για ημέρες μετέωροι στην Ουγγαρία: Χιλιάδες έχουν περάσει τα σύνορα με την Αυστρία, με τους πρώτους ήδη να έχουν φτάσει στην Βαυαρία. Τη νύχτα ξεκίνησαν τα πρώτα λεωφορεία προς τη μεθόριο. Η αυστριακή αστυνομία περιμένει μέχρι 10.000 πρόσφυγες.

Οικονομία

  • Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων δίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ για τη συμφωνία με τους δανειστές τονίζει ότι «οφείλουμε να την τηρήσουμε». Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Χουλιαράκης είπε ακόμα ότι μελετώνται μέτρα, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες.
  • Κατά 44% εκτιμάται ότι ενισχύθηκε η χρήση πλαστικού χρήματος τους τελευταίους μήνες στο λιανεμπόριο, αύξηση που συνδέεται ευθέως με τη συγκυρία των capital controls, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ την καμπάνια ενημέρωσης «FEEL SAFE @ e-commerce», που υλοποιεί η ΕΣΕΕ από κοινού με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Κίνητρα για να αντιστραφεί η αποστράγγιση του τραπεζικού συστήματος και να χαλαρώσουν τα capital controls, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την ομιλία του στο γεύμα που παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Αθλητισμός

  • Η Ρωσία επικράτησε με 1-0 της Σουηδίας και την πλησίασε στην 2η θέση της βαθμολογίας στον 7ο όμιλο, στο πιο σημαντικόματς των προκριματικών του Euro 2016. Για τον ίδιο όμιλο η Αυστρία επικράτησε 1-0 της Μολδαβίας και παρέμεινε στην κορυφή, ενώ το Μαυροβούνιο νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν. Στον 5ο όμιλο, η Αγγλία έκανε περίπατο με 6-0 στο Σαν Μαρίνο, ενώ η Ελβετία νίκησε δύσκολα 3-2 τη Σλοβενία και η Εσθνονία 1-0 τη Λιθουανία. Τέλος, στον 3ο όμιλο, η Ουκρανία επιβλήθηκε με 3-1 της Λευκορωσίας, η Ισπανία με 2-0 της Σλοβακίας και το Λουξεμβούργο 1-0 της ΠΓΔΜ.
  • Η συμμετοχή του Μίκαελ Εσιέν (για ένα ημίχρονο) ήταν το γεγονός που «χρωμάτισε» τον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό, που διεξήχθη στο Κορωπί και βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 2-0. Ο Γκανέζος άσος χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, μαζί με τον Ράσμους Τελάντερ που επίσης δεν έχει χρόνο συμμετοχής ως τώρα.
  • Ενθουσιασμένος με την ΑΕΚ αλλά και με την παραμονή του στην Ελλάδα δήλωσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα με δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «A’ Bola». Μάλιστα ο παίκτης της «Ένωσης» σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, είπε πως δεν βλέπει κρίση και ότι όσο συμβαίνουν εδώ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που δείχνει η τηλεόραση στη χώρα του.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου