Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνική του μπάσκετ νίκησε τα Σκόπια 85-65 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Σκόπια - Ελλάδα 65-85

H εξέλιξη

Κάθε αρχή και δύσκολη. Μετά από μόλις δύο λεπτά αγώνα, η Εθνική βρισκόταν πίσω στο σκορ με 7-1 και ο Φώτης Κατσικάρης αναγκάστηκε να πάρει γρήγορα-γρήγορα τάιμ άουτ. Στην επιστροφή οι διεθνείς παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί και δημιούργησαν την πρώτη καλή διαφορά τους στο παιχνίδι (19-9) έχοντας ως μπροστάρη τον Καλάθη που ανέλαβε και να σκοράρει και να δημιουργήσει.
Όταν στο δεύτερο δεκάλεπτο εμφανίστηκε η πληγή των τριπόντων των Σκοπιανών, η αλήθεια είναι ότι η λύση δεν βρέθηκε εύκολα. Το 19-9, έγινε γρήγορα 26-25 στο ίδιο διάστημα που ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορούσε να βρει τον εαυτό του. Ο Κατσικάρης αποφάσισε να ρίξει τότε στο παιχνίδι τον Σλούκα ο οποίος τον δικαίωσε απόλυτα με 5 σερί πόντους με εξωτερικό σουτ. Ο Πρίντεζης έβαλε τη δική του πινελιά και έτσι το σκορ του ημιχρόνου έκλεισε στο 38-31.
Ο ίδιος παίκτης συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου έτσι ώστε το σκορ να γίνει 49-39 ενώ λίγο αργότερα ο Βασίλης Σπανούλης με το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι, έκανε το 51-41. Εκεί όμως που νομίζαμε ότι το νερό είχε μπει στο αυλάκι ήρθε πάλι η κατάρα των λαθών για να ξαναβάλει τους Σκοπιανούς μέσα στο παιχνίδι (55-50) σ' ένα διάστημα που ο Κατσικάρης δοκίμασε σχήμα με τρεις κοντούς. Ο Σλούκας και πάλι ξεκλείδωσε την Εθνική για να γίνει το 59-50.
Το ποτάμι από εκεί και πέρα δεν γύρισε πίσω. Η διαφορά ανέβηκε στο +14 (66-52) για πρώτη φορά στο παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι οι σκληροτράχηλοι Σκοπιανοί δεν τα παράτησαν, η Εθνική δεν έδειξε άλλες τάσεις αυτοκτονίας. Τα πάντα κρίθηκαν όταν το σκορ έγινε 73-57 τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ματς που εδώ που το λέμε ήταν πιο εύκολο από ότι φάνηκε.
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου