Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πόλεις που κινδυνεύουν να «πνιγούν» εάν η ανθρωπότητα κάψει όλα τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων

NEW YORK
Σύμφωνα με αυτήν, κάτι τέτοιο θα συμβεί εάν η ανθρωπότητα «κάψει» όλα τα προσβάσιμα αποθέματα ορυκτών καυσίμων. Πιο αναλυτικά η έκθεση επισημαίνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται από καύσιμα όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα έχουν ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη σε τέτοιο βαθμό που το στρώμα πάγου της Ανταρκτική θα λιώσει.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η στάθμη της θάλασσας να ανέβει μέχρι και 60 μέτρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πλημμύρες στα σπίτια περισσοτέρων από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων.
Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι επιπτώσεις της καύσης των ορυκτών καυσίμων επηρεάζουν εξ ίσου και το ανατολικό μέρος του στρώματος πάγου της Ανταρκτικής.
«Το στρώμα πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής μπορεί να είναι σε μια κατάσταση όπου το λιώσιμο να είναι πλέον ανεξέλεγκτο. Ωστόσο εάν θέλουμε να μείνουν ως κληρονομιά πόλεις όπως το Χόγκ Κόνγκ, η Σανγκάη, το Τόκυο, η Καλκούτα, το Αμβούργο και η Νέα Υόρκη, τότε θα πρέπει να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στην ανατολική Ανταρκτική», δήλωσε ο καθηγητής στο Ινστιτούτο του Πόντσνταμ για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, Άντερς Λέβενταρμ.
Ο Κεν Καλντέιρα του Ινστιτούτου Επιστήμης, επιβεβαίωσε την άποψη αυτή:
«Οι προηγούμενες μελέτες στην Ανταρκτική έχουν επικεντρωθεί στην απώλεια του στρώματος πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής. Η μελέτης μας αυτή δείχνει ότι το να καίμε άνθρακα, πετρέλαιο και αέριο εμπεριέχει το ρίσκο να χαθεί και το ανατολικό στρώμα πάγου της Ανταρκτικής», σημείωσε.
Ο καθηγητής Άντερς ανέφερε επίσης ότι το να καούν όλα τα αποθέματα καυσίμων θεωρούνταν μέχρι τώρα ως κάτι απίθανο. Ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος εάν η ανθρωπότητα συνεχίσει να καίει με τον ίδιο ρυθμό τα αποθέματα καυσίμων όπως γίνεται μέχρι τώρα, τότε τα τα αποθέματα θα εξαντληθούν μέσα στα επόμενα 150 χρόνια.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances» και έλαβαν μέρος ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. 

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η μελέτη δεν προβλέπει εξαιρετικά μεγάλη απώλεια πάγων αυτό τον αιώνα, ανακάλυψε ωστόσο ότι ο ρυθμός ανόδου της θάλασσας τα επόμενα χρόνια θα είναι τρία περίπου εκατοστά το χρόνο, ωθώντας το επίπεδο της θάλασσας κατά 30 περίπου μέτρα στα τέλη της χιλιετίας. 
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου