Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Πρόσκληση για εθελοντική εργασία απευθύνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προς ανθρώπους κάθε ηλικίας για να συμμετέχουν στους νέους κύκλους εκπαίδευσης εθελοντών που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
  • Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει στην επόμενη Βουλή κανέναν νέο φόρο, διαβεβαίωσε οΣταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του. «Έχουμε εντοπίσει τα σημεία της σπατάλης και μπορούμε τα λεφτά που χρειαστούμε, τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε, να τα εξασφαλίσουμε χτυπώντας τη σπατάλη και φυσικά τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της μείωσης του κράτους και αναφέρθηκε στις αναρίθμητης γενικές γραμματείες.
  • Προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστήματα και σπίτια. Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
  • Στη δεύτερη θέση της περιφέρειας Αττικής, δηλαδή σε μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας τοποθετήθηκε η Ραχήλ Μακρή. Η ίδια δηλώνει ότι έχει εμπιστοσυνη στην ηγεσία του κόμματος και θα συνεχίσει τον αγώνα.
  • Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, ο δήμος Κορυδαλλού και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις. Στην περιοχή έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα. Την Παρασκευή με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά. Την ίδια ημέρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα μιλήσει στην πλατεία Κοραή.

Κόσμος

  • Σε μία νέα συνάντηση των οικογενειών που έχουν χωριστεί από τον πόλεμο συμφώνησαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, έπειτα από μαραθώνιες συνομιλίες που διεξήχθησαν ανάμεσα σε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού από τις δύο χώρες, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης. Η συνάντηση, η δεύτερη σε περίοδο πέντε ετών, θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 26 Οκτωβρίου στη βορειοκορεατική περιοχή Κουμγκάνγκ.
  • Σε νέες επιδρομές στο βόρειο Ιράκ προχώρησε η τουρκική αεροπορία τη νύχτα προς Τρίτη, με δεκάδες μαχητικά να πλήττουν θέσεις του PKK στα βουνά πέραν της τουρκο-ιρακινής μεθορίου. Η πολύνεκρη επίθεση με θύματα τούρκους στρατιώτες, η πιο αιματηρή εδώ και χρόνια, έχει ρίξει λάδι στη φωτιά της αναζωπυρωθείσας σύγκρουσης που έχει μπλεχτεί επικίνδυνα με το προεκλογικό πολιτικό σκηνικό.
  • Τη διήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση ξεκινούν οι πιλότοι στον όμιλο της Lufthansa, στη συνεχιζόμενη διένεξη για το συνταξιοδοτικό και την αναδιάρθρωση του ομίλου. Η πρώτη ημέρα απεργίας θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και η δεύτερη, που θα γίνει και στη θυγατρική Germanwings, τις πτήσεις μεσαίων και μικρών αποστάσεων.
  • Αρνητικές συνεχίζουν να εμφανίζονται χώρες κυρίως στην ανατολική ΕΕ απέναντι στην επαναφορά της πρότασης της Κομισιόν για ανακατανομή προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη βάσει ποσοστώσεων. Η Αυστρία δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις Τσεχίας και Σλοβακίας, που επαναλάμβάνουν την αντίθεσή τους σε υποχρεωτικό σχήμα, ενώ η Ρουμανία εμφανίζεται αρνητική στην υποδοχή προσφύγων στα επίπεδα που προβλέπει το νέο σχέδιο Γιούνκερ.
  • Την προθυμία τους να δεχθούν πρόσφυγες από τη Συρία εξέφρασαν και χώρες της νότιας Αμερικής, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να εγκαθιδρύσει σύστημα ανακατανομής προσφύγων εντός των «28». Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε πως το Καράκας είναι έτοιμο να δεχθεί 20.000 πρόσφυγες, ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας τόνισε ότι η χώρα έχει δεχθεί «με ανοικτές αγκάλες» τους Σύρους.

Οικονομία

  • Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος επιθυμούν να υπάρξει διαφορετικός τρόπος κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών των πιστωτικών ιδρυμάτων, που θα προκύψουν από το βασικό και το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής της ΕΚΤ και του SSM. Μπορεί οι προτάσεις των ελληνικών τραπεζών να είναι ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές των ελληνικών τραπεζών, αλλά δεν είναι απόλυτα συμβατές με το πλαίσιο που έχουν θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP).
  • Μείωση 13,8% σημείωσαν τον Αύγουστο οι κινεζικές εξαγωγές, υποχωρώντας για δέκατο συνεχόμενο μήνα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «κακό οιωνό» για την πορεία του διεθνούς εμπορίου και ειδικά για τις προοπτικές της ποντοπόρου ναυτιλίας.  
  • Πηγή των Βρυξελλών που επικαλούνται σήμερα Τρίτη «Τα Νέα» ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

Αθλητισμός

  • Ο Κάιλ Λάφερτι είναι ο απόλυτος «ήρωας» που οδηγεί τη Βόρεια Ιρλανδία στους τελικούς του EURO 2016. Ο επιθετικός της Νόριτς ισοφάρισε 1-1 στο 90+3΄ την Ουγγαρία και κράτησε την ομάδα του στην κορυφή του 6ου ομίλου.
  • Έξω πάμε καλά... Το Βουκουρέστι εμπνέει όπως φαίνεται την Εθνική ομάδα, που δύο χρόνια (παρά κάτι) μετά την τελευταία επίσκεψή της στο Εθνικό στάδιο της πόλης έφυγε και πάλι ισόπαλη από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στις 19 Νοεμβρίου 2013 το σκορ ήταν 1-1 και σήμανε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απόψε το παιχνίδι έληξε 0-0 και παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο για την Ελλάδα, τουλάχιστον διέσωσε το γόητρο της «γαλανόλευκης» ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αναζητεί πάντως ακόμη την πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο.
  • Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του Άλαν Πουλίδο. Τη Δευτέρα η Τίγκρες ανακοίνωσε ότι δικαιώθηκε από το CAS και πλέον θα ενημερώσει την FIFA για αυτή την εξέλιξη ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Οι Μεξικανοί υποστηρίζουν ότι ο παίκτης, ο οποίος βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού πλέον, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου