Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Από αμοιβαίες αιχμές, που ορισμένες φορές έγιναν ιδιαίτερα έντονες, σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού του τηλεοπτικού κοινού, σημαδεύτηκε το ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Προς επίρρωση μάλιστα ο τέως πρωθυπουργός εξερχόμενος του ραδιομεγάρου είπε: «Δεν έχετε παράπονο» έγινε διάλογος σε αντίθεση με τους μονολόγους της προηγούμενης φοράς.
  • Την ικανοποίησή του για το ντιμπέιτ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά έγινε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. «Κάναμε μια καλή αρχή και πρέπει να την συνεχίσουμε» τόνισε, αναφερόμενος σε τυχόν μελλοντικές τηλεμαχίες.
  • Σε μία σαφώς πιο «ζωντανή» τηλεοπτική αναμέτρηση από εκείνη όλων των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέθεσαν τις απόψεις τους και συχνά «κονταροχτυπήθηκαν» για τα θέματα της οικονομίας, του μνημονίου, της διαπραγμάτευσης, των μετεκλογικών συνεργασιών, καθώς και του προσφυγικού, στο μεταξύ τους ντιμπέιτ, εν όψει της κάλπης της προσεχούς Κυριακής.
  • Αιχμές άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ, «από το πρωί», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Τα είδατε, δεν τα είδατε» είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του ραδιομεγάρου μετά το ντιμπέιτ.

Κόσμος

  • Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικoύ Κόμματος στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τους βουλευτές του να μην δώσουν στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον «λευκή επιταγή» στην προσπάθεια του να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε εκπρόσωπος των Εργατικών μετά την κλειστή συνάντηση με τους βουλευτές.
  • Στη μετεγκατάσταση 120.000 αιτούντων άσυλο, πέραν των 40.000 από Ελλάδα και Ιταλία, συμφώνησαν επί της αρχής οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ κατά την πολύωρη έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την λουξεμβουργιανή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Η συμφωνία προβλέπειται ότι θα επικυρωθεί στην επόμενη σύνοδο την 8η Οκτωβρίου, αναφέρει η προεδρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η ανακατανομή -δεδομένης της αντίστασης κρατών της ανατολικής Ευρώπης στο σχέδιο της Κομισιόν για υποχρεωτικές ποσοστώσεις.
  • Σκληρή αντιμεταναστευτική νομοθεσία που προβλέπει συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις προσφύγων και μεταναστών τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη στην Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν. Tο βασικό σημείο διέλευσης προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία έχει μπλοκαριστεί, έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου σε ζώνη 20 χλμ, ενώ επιταχύνεται η ολοκλήρωση του φράχτη 175 χιλιομέτρων. Έντονη ανησυχία για τις κινήσεις της Βουδαπέστης εκφράζει η UNHCR.
  • Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε δύο σκίτσα που αποτελούν τα δικό του σχόλιο για το προσφυγικό θέμα στην Ευρώπη. Τα σκίτσα του περιοδικού δίχασαν για μία ακόμη φορά με τις αναφορές τους στις θρησκείες.
  • Οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας θα καταστούν απαραίτητες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ. Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι θα επιμένει στην επιδίωξη συναίνεσης για τη διεξαγωγή επιθέσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας, παρά την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών.

Οικονομία

  • Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ τον Δεκέμβριο αναμένει η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Socar, όπως είπε ο πρόεδρος της. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και θα εξετάσουμε το θέμα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο», είπε.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προσήλθε τη Δευτέρα επιχειρηματίας και κατέβαλε 500.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία, ποσό που καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ.
  • Περαιτέρω μείωση, κατά 1,35 δισ. ευρώ, εμφάνισε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) τον Αύγουστο, διαμορφούμενη στα 83,95 δισ. ευρώ από 85,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. 

Αθλητισμός

  • Με δύο γκολ του Ντμίτρι Παγέ, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ στο «Απτον Παρκ», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα «σφυριά» ανέβηκαν στην πέμπτη θέση με 9 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι «ανθρακωρύχοι» παραμένουν χωρίς νίκη και μοιράζονται την τελευταία θέση με τις Στόουκ Σίτι και Σάντερλαντ.
  • Χάρη σε γκολ των Έντερ και Σοριάνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Σαμπντόρια νίκησε 2-0 την Μπολόνια στο «Λουίτζι Φεράρις», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Γένοβας ανέβηκε στη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς (μαζί με ακόμη πέντε ομάδες), ενώ αντίθετα οι «ροσομπλού» έμειναν στο απόλυτο μηδέν. Στον πάγκο της Σαμπντόρια έμεινε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και σε εκείνον της Μπολόνια ο Μάριος Οικονόμου.
  • Την πρώτη νίκη της στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε η Λα Κορούνια, που επικράτησε 3-1 στη Μαδρίτη της Ράγιο Βαγεκάνο, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Από τους πρωταγωνιστές της Ντεπορτίβο ήταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, που μάλιστα σημείωσε το τρίτο γκολ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου