Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, η σχολική χρονιά, όπως προέκυψε από την ενημέρωση της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας, Φρόσως Κιάου. «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο» υπογράμμισε.
  • H χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές, ήταν το μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο της πόλης.
  • «Σε αυτόν εδώ το χώρο, ένα χρόνο ακριβώς πριν, ο κ. Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν μια λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
  • Τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων για διακοπή εν όψει εκλογών και προεκλογικής περιόδου, ζητάει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας για τη νύχτα δολοφονίας του γιου του, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013. «Παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Τάκης Φύσσας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα.

Κόσμος

  • Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Ρόμπινσον, καθώς δεν εξασφάλισε τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού κοινοβουλίου, σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η επαρχία αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και μια δεκαετία, με αφορμή μια δολοφονία που φέρει τη «σφραγίδα» του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.
  • Την επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο Κουρδικό, ταυτόχρονα σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, αποτυπώνει η εφιαλτική κατάσταση στην πόλη Τζίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας που τελεί ουσιαστικά υπό πολιορκία. Τουλάχιστον 30 άτομα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις από την περασμένη εβδομάδα, οι περισσότεροι άμαχοι σύμφωνα με τους Κούρδους. Η χώρα οδεύει σε εμφύλιο, προειδοποιεί ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς -ο οποίος κινδυνεύει με άρση της βουλευτικής του ασυλίας και δίωξη. Σε απεργία πείνας η Λεϊλά Ζάνα...
  • Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής -το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Ακόμη και με γκλομπ επιχείρησαν να εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τη μαζική είσοδο προσφύγων, οι οποίοι το τελευταίο διήμερο εκτός των άλλων είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δυνατή βροχή.
  • Λιγότερο από πέντε μήνες πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ, η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να καταγράφει πτώση στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να παγιώνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.
  • Δεκατρείς ευρωπαϊκές εφημερίδες καλούν με ανοιχτή επιστολή την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει άμεσα δράση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Μήνα τον μήνα, η Ευρώπη κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά» αναφέρουν ζητώντας, μεταξύ άλλων, την αναστολή της συνθήκης του Δουβλίνου. «Πρέπει να δράσουμε, και πρέπει να δράσουμε τώρα» τονίζουν.

Οικονομία

  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως και για δύο ακόμα τρίμηνα, μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2017, και να αγοράσει επιπλέον 360 δισ. ευρώ ομολόγων, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τον πληθωρισμό, εκτιμά η Goldman Sachs.
  • Το ποσό των 47.115.782 ευρώ κατέβαλε το υπουργείο Εργασίας στον ΟΑΕΔ, ώστε ο Οργανισμός να καλύψει το σύνολο των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές 32.433 ωφελουμένων ανέργων από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
  • Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και κατά τον Αύγουστο. Βάσει των στοιχείων από τα κυριότερα αεροδρόμια, που δημοσιοποίησε ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 4,6%, έναντι του 2014, φθάνοντας σχεδόν τα 3 εκατ. αφίξεις. Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση 6,3%. Το 2015, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, αναμένεται να κλείσει στο σύνολό του με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Αισιοδοξία και για την πορεία το 2016.

Αθλητισμός

  • Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος επέβαλε συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Αυτό αφορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη (2η αγωνιστική), για τον οποίο η Ένωση τιμωρήθηκε με 13.000 ευρώ και τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, για τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θα πληρώσουν 12.000 ευρώ.
  • Η απόφαση να μην αποκτηθεί άλλος επιθετικός πάρθηκε από κοινού με τη διοίκηση, όπως δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας. Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο «Κολοσσός» τόνισε γι' αυτήν την απόφαση: «Η εμπιστοσύνη στα παιδιά είναι απεριόριστη, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει καθημερινά και στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια να μπορούν να εκμεταλλευθούν αυτή την εμπιστοσύνη, ώστε να βγάζουν το 100% για την ομάδα. Η απόφαση που πάρθηκε, πάρθηκε από κοινού και ήταν για το καλό της ομάδας. Όχι για το κακό της».
  • Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Σούπερ Λιγκ πέρασαν από σαράντα κύματα και ενώ οι δύο πλευρές βρέθηκαν κάποιες στιγμές πολύ κοντά και κάποιες άλλες σε συμφωνία, τελικά επικράτησαν τα… άκρα. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι πλέον δεδομένο πως σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις για κεντρική χορηγία, ενώ απορρίφθηκε και η πρόταση της «stoiximan». Το ΔΣ του συνεταιρισμού απέρριψε οριστικά την πρόταση που έχει κατατεθεί και ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, στάθηκε στη «ρήτρα αποκλειστικότητας» που απαιτούσε ο ΟΠΑΠ και η οποία «τίναξε» τη συμφωνία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου