Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2011

  • Συστάσεις προς τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Ζητεί την απομάκρυνσή τους από την περιοχή Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Νταϊίτσι σε ακτίνα 80χλμ. Ραδιολογικός έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για όσους επιστρέφουν από την Ιαπωνία.
  • Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συγκρούστηκαν με ενόπλους στα Πατήσια χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες που είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών στο Ρέντη με απολογισμό δυο νεκρούς άντρες της ΕΛ.ΑΣ. και δυο τραυματίες συναδέλφους τους.
  • Παρουσιάζοντας χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των προβλέψεων του νομοσχεδίου για την υγεία, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε για την πλήρη εφαρμογή του. «Δεν θα μείνει στα χαρτιά» είπε και ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας. Επίθεση δε εξαπέλυσε σε όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς υιοθετούν καταχρηστικά - όπως είπε- μέτρα αντίδρασης δημιουργώντας προβλήματα στους ασφαλισμένους. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι οι φαρμακοποιοί δεσμεύθηκαν ότι θα λήξει άμεσα το θέμα του «εμπάργκο» σε συγκεκριμένα Ταμεία.
  • Την ίδρυση λεωφορειολωρίδων αντίστροφης ροής σε κεντρικά σημεία του Πειραιά αποφάσισε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Σύμφωνα με την απόφαση θα δημιουργηθούν ειδικές λωρίδες, όπως αυτές της οδού Πανεπιστημίου, όπου τα λεωφορεία θα κινούνται αντίστροφα σε σύγκριση με την υπόλοιπη ροή των οχημάτων.
  • Εσωκομματικό ζήτημα προκάλεσε στη ΝΔ ραδιοφωνική συνέντευξη του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, με την οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «φιρφιρίκους εντός της ΝΔ που καλλιεργούν κλίμα εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού» Κώστα Καραμανλή και κατέθεσε την εκτίμησή του πως «το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή».
Κόσμος
  • Να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από το Μπαχρέιν καλεί τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα ο επικεφαλής της σιιτικής αντιπολίτευσης σεΐχης Αλί Σαλμάν, ζητώντας παράλληλα από τον ΟΗΕ να ερευνήσει τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα.
  • Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Ιάπωνες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι για να αποτρέψουν την τήξη των αντιδραστήρων. Οι μηχανικοί κατάφεραν να συνδέσουν ένα καλώδιο, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα ψύξης. Οι νεκροί επισήμως ξεπερνούν τους 5.600, αγνοείται η τύχη δεκάδων χιλιάδων, ενώ στους 380.000 υπολογίζεται ο αριθμός όσων έχουν βρει στέγη σε προσωρινά καταφύγια.
  • Βομβαρδίζουν τα περίχωρα της Βεγγάζης, προπύργιο των εξεγερμένων, οι δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι. Ο Λίβυος ηγέτης προειδοποιεί ότι τα στρατεύματά του δεν θα δείξουν οίκτο. Επιθέσεις και στην Ατζαμπίγια, ενώ σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων βρίσκεται η πόλη Μιζουράτα. Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα, αλλά όχι την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων.
  • Tα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της επιβολής Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, επιτρέποντας παράλληλα τη λήψη «κάθε απαραίτητου μέτρου» προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και οι κατοικημένες περιοχές. Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως πράσινο φως για την ανάληψη ακόμη και στρατιωτικής δράσης κατά της Τρίπολης.
  • Στη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, κατευθύνεται ο στρατός του Μουαμάρ Καντάφι εκδίδοντας και τελεσίγραφο προς τους κατοίκους. Η πόλη Ατζαμπίγια, το τελευταίο «εμπόδιο» στην προέλαση προς τη Βεγγάζη, φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων που εξαπέλυσαν την πρώτη χερσαία επίθεση έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς. Πυρά πυροβολικού και στην Μιζουράτα, ανατολικά της Τρίπολης, με πληροφορίες για πέντε νεκρούς. «Όλα θα έχουν τελειώσει σε 48 ώρες» λέει ο γιος του Καντάφι. Διχασμένη παραμένει η Δύση ως προς το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.
Οικονομία
  • Στο απόηχο των αποφάσεων των Βρυξελλών διεξάγεται η συζήτηση του φορολογικού στη Βουλή. «Όσο μεγαλύτερη βοήθεια μας δίνει η ΕΕ, τόσο πιο μεγάλη είναι η υποχρέωση να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με συνέπεια», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Αναφερθείς στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε «δεσμευτήκαμε στο αυτονόητο». Απαντώντας δε στις έντονες επικρίσεις της Αντιπολίτευσης για το φορολογικό υπερασπίστηκε τις αυστηρές ποινές και είπε ότι το μόνο κίνημα ανυπακοής που θα έπρεπε να υπάρχει είναι αυτό κατά όσων δεν κόβουν αποδείξεις. Αρκετές οι προσθήκες και οι τροπολογίες στο φορολογικό λίγο πριν γίνει νόμος του κράτους.
  • Σημαντικές εκπτώσεις έως και 12% σε όσους αυτοαπασχολούμενους προκαταβάλουν τις εισφορές τους θα καθιερώσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σε μια προσπάθεια να τονώσει τα έσοδά του. Σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ταμείου για τη χρονική περίοδο 2011 – 2013 προβλέπονται μέτρα για την οικονομική αναδιάρθρωσή του, ανάμεσα στα οποία και πάγωμα των εισφορών για την τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου