Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Κυβέρνηση: “Ανακάμπτουμε” - Οικονομολόγοι: “Χρεοκοπείτε”

Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2011
Μες στην αισιοδοξία ήταν το υπουργικό συμβούλιο για την Οικονομία τη Δευτέρα (28/3), με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να διαμηνύουν ότι “επιτέλους, ανακάμπτουμε”. Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι οικονομολόγοι προβλέπουν χρεοκοπία, σύμφωνα με έρευνα του BBC!
Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία, είπε ότι η ύφεση έχει αρχίσει να ρηχαίνει και πως ανάκαμψη αρχίζει σιγά σιγά να κάνει τα πρώτα της βήματα.
Ο υπουργός στηρίχθηκε στα στοιχεία της αύξησης των εξαγωγών, κυρίως των αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων , αλλά και σε μια μικρή αύξηση του ποσοστού της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, χαρακτήρισε ως "απόλυτα διαχειρίσιμη" την υστέρηση των εσόδων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται "μπροστά" όσον αφορά στο έλλειμμα.
Μάλιστα, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι 1,5 δισεκατομμύριο η υστέρηση αυτή αλλά 700 εκατομμύρια.

Οικονομολόγοι: “Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”
Η αισιοδοξία της κυβέρνησης φαίνεται βέβαια να εξαντλείται στο “πηγαδάκι” των υπουργών, αφού τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που ρώτησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας.
Το BBC ρώτησε 38 οικονομικούς αναλυτές, οι ο οποίοι είπαν ότι τουλάχιστον μια από τις χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, και αυτή θα είναι η Ελλάδα.
Ο Gebriel Stein της Lombard Street Research είπε χαρακτηριστικά:
“Η Ελλάδα έχει αποτύχει. Θα χρεοκοπήσει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς της στόχους και να κρατήσει το έλλειμμα της”.
Τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια, αλλά εν προκειμένω μας βολεύει η αισιόδοξη ελληνική κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου