Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κλείνουν τέσσερις αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα

Τον τερματισμό της λειτουργίας των τεσσάρων από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες ανακοίνωσε η Tepco

Τον τερματισμό της λειτουργίας των τεσσάρων από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες ανακοίνωσε η Tokyo Electric Power (Tepco), η οποία διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της Φουκουσίμα, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πυρηνικού «θρίλερ» στην Ιαπωνία.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα βολιδοσκοπήσει την κυβέρνηση και τους κατοίκους της περιοχής για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού, καθώς και των αντιδραστήρων του δεύτερου πυρηνικού σταθμού που έχει η TEPCO στη Φουκουσίμα, του Φουκουσίμα Νταϊνί.
Ο πρόεδρος της Tepco Τσουνεχίσα Κατσουμάτα έχει δηλώσει πως οι τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού Σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, οι οποίοι εκπέμπουν ραδιενέργεια αφού υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, θα διαλυθούν.
Η λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού Νταϊίτσι, καθώς και αυτών του σταθμού Νταϊνί διακόπηκε με ασφάλεια.
Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε εντολή για επείγοντα έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν σε τυχόν παρόμοιο περιστατικό τις ίδιες ζημιές με αυτές που υπέστη ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα.
Σχετική επιστολή απέστειλε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπάνρι Καϊέντα στους γενικούς διευθυντές εννέα τοπικών εταιριών ηλεκτρισμού της Ιαπωνίας καθώς και σε δυο ακόμα που διαχειρίζονται πυρηνικούς σταθμούς.
Στην Ιαπωνία υπάρχουν 50 πυρηνικοί αντιδραστήρες και όλοι τους βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Στο μεταξύ, στο θαλασσινό νερό κοντά στον ημικατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην επαρχία Νταΐτσι και ειδικότερα στο ύψος που βρίσκεται ο αντιδραστήρας 1, ανιχνεύθηκε περιεκτικότητα σε ραδιενεργό ιώδιο-131, 3.355 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας την Τετάρτη.
Ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της υπηρεσίας, εντούτοις υποβάθμισε τη σημασία αυτής της μέτρησης εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους εδώ και καιρό, ενώ δεν υπάρχουν και αλιευτικές δραστηριότητες στο μολυσμένο από τη ραδιενέργεια θαλασσινό νερό.
Η Tepco, εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σαφές πώς έγινε ραδιενεργό το νερό της θάλασσας γύρω από το σταθμό.
Η ραδιενέργεια στο θαλασσινό νερό είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε σημαντική επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της εταιρείας.
Παράλληλα, στο νοσοκομείο εισήχθη, με υπερβολικά υψηλή αρτηριακή πίεση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tepco ο Μασατάκα Σιμίζου.
Να συνεργαστούν στενά στην αντιμετώπιση της κρίσης, συμφώνησαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν.

Ραδιενεργές ουσίες σε τρόφιμα
Στο μεταξύ, οι νοτιοκορεατικές αρχές εντόπισαν ίχνη ραδιενεργών ουσιών σε τρόφιμα που εισήχθησαν από την Ιαπωνία, αλλά ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Οι έλεγχοι αποκάλυψαν την παρουσία ραδιενεργού ιωδίου και καισίου σε 14 από τα 244 προϊόντα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την Κορεατική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (KFDA) στη Σεούλ.
Τα τρόφιμα αυτά εισήχθησαν κατά το διάστημα 19-29 Μαρτίου.
Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στα 14 αυτά προϊόντα, μεταξύ των οποίων πεπόνια, ψωμί, μπισκότα και βιταμίνες, είναι πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα επιτρεπόμενα επίπεδα.
Κάποια από τα προϊόντα αυτά φέρεται ότι παρασκευάστηκαν πριν από το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο, για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ύπαρξη ραδιενέργειας μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου