Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Μήπως είναι ευκαιρία να ανοίξει ο φάκελος "Ηλειακό Χωριό";

Σε δημόσια γη στην Ηλεία χτίζουν εξοχικές κατοικίες προς πώληση!
(Πηγή: Ηλεία Τώρα)
Σε δημόσια γη στην Ηλεία χτίζουν εξοχικές κατοικίες προς πώληση!

Δημόσιες εκτάσεις στον Καϊάφα περιλαμβάνονται στα "φιλέτα" που η κυβέρνηση θέλει να χτίσει και να πουλήσει για να μειώσει το χρέος.
Ένα νέο «κύμα» πληροφοριών περί τουριστικής αξιοποίησης δημόσιων εκτάσεων στην Ηλεία, μαζί με άλλες περιοχές της χώρας, στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης πόρων για...

... μείωση του δημόσιου χρέους, βρίσκεται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται σε σχέδιο κατασκευής εξοχικών κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες θα πωλούνται σε ξένους –ως επί το πλείστον- αγοραστές, με στόχο μέσα σε επτά χρόνια το κράτος να έχει κερδίσει περί τα 35 δις ευρώ. Το όφελος από το πρόγραμμα αυτό θα είναι διπλό: αφενός θα υπάρξει ανάπτυξη με τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και απορρόφηση μέρους των ανέργων, αφετέρου θα υπάρξουν έσοδα από τις πωλήσεις.

Για την Ηλεία, το δημοσίευμα αναφέρει τρεις περιοχές: ΚουνουπέλιΚαϊάφα και Ζαχάρω. Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται να μην έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, ούτε και έχει αποσαφηνιστεί το πού ακριβώς βρίσκονται αυτά τα «φιλέτα» που προορίζονται να οικοδομηθούν και να πουληθούν.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να χτίζονται ετησίως σε οργανωμένο περιβάλλον περίπου 100.000 εξοχικές κατοικίες των 100 τ.μ. που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους αγοραστές, κατά προτίμηση Ευρωπαίους, οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί έως τώρα επειδή τα προσφερόμενα ακίνητα έχουν προβλήματα νομιμότητας, είναι χτισμένα κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εκτάσεις ιδιοκτησιακά αμφισβητούμενες.
Το σχέδιο φαντάζει μεγαλεπήβολο, αλλά, κατά τα φαινόμενα, είναι το μόνο ικανό να φωτίσει το σκοτεινό μνημόνιο, να το μεταμορφώσει από μισητό κατασκεύασμα σε ευκαιρία για τη χώρα και την οικονομία της. Η ιδέα, το όλο σχέδιο, διαμορφώθηκε, υπό το κράτος πανικού- τότε που όλοι, σοκαρισμένοι από τις αντιδράσεις για τα 50 δισ. ευρώ, θεώρησαν ότι πωλείται ολοκληρωτικά η Ελλάδα-, από εξωτερικούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, από πρόσωπα που κατέχουν τα ζητήματα ιδιοκτησίας και έχουν εμπνευσθεί ολοκληρωμένα σχέδια οργανωμένης οικοδόμησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υιοθετήθηκε από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση –πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- προτίθεται να χωροθετήσει ζώνες εξοχικής παραθεριστικής κατοικίας σε όλη τη χώρα καλύπτοντας όχι μόνο δημόσιες, αλλά και συνορεύουσες ιδιωτικές εκτάσεις. Επίσης, θα επιβάλει κατά περίπτωση αυστηρούς κανόνες δόμησης, με μικρή κάλυψη, ώστε να μην προσβάλλεται το περιβάλλον- αντιθέτως, να δημιουργούνται συνθήκες ανάδειξης και προστασίας του. Γεγονός το οποίο, κατά την εκτίμηση των εμπνευστών του σχεδίου, θα καταστήσει την επένδυση ελκυστική και εύκολα εμπορεύσιμη.

Τώρα είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει ο φάκελος "Ηλειακό Χωριό". Αλλά ποιός θα πάρει το πακέτο να το προωθήσει; Οι άνθρωποι που έβαλαν το χέρι τους βαθιά στη τσέπη και χάλασαν πολλά χρήματα πήγαινε - έλα στην Ελλάδα και στους αρμόδιους φορείς "καπελώθηκαν" από τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας αλλά και από τη νοοτροπία μέσα στη Διοίκηση της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Αποτέλεσμα ήταν μερικοί αναρμόδιοι με το ότι ήσαν ομογενείς και είχαν ακούσει για το Ηλειακό Χωριό να παρουσιάζονται στους Δημάρχους, στους Βουλευτές και στο Νομάρχn ως οι ιθύνοντες αρμόδιοι με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα αφού στην πραγματικότητα δεν γνώριζαν ούτε που βρίσκεται το πακέτο "Ηλειακό Χωριό" ενώ πολλοί δεν γνώριζαν καν την τοποθεσία δημιουργίας του Ηλειακού Χωριού!!!
Τελικά, άνθρωποι που χάλασαν τα χρηματά τους για το σύνολο και πάνω από όλα χάλασαν το χρόνο τους, να τραβηχτούν στην άκρη από τον ερασιτεχνισμό και τα καπρίτσια μερικών ανεύθυνων στην ουσιά "παραγόντων".
Πρέπει η Πανηλειακή Ομοσπονδία να συνεδριάσει αμέσως και να φέρει κοντά και πάλι τους ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί για το Ηλειακό Χωριό. Ίσως είναι ένας τρόπος να ζωντανέψει το ενδιαφέρον για το Ηλειακό Χωριό, να ζωντανέψει το ενδιαφέρον για τις οργανώσεις μας. Γιατί όλα τα άλα είναι λόγια του αέρος και "διηγόντας τα να κλαίς".

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου