Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2011

*   Παραιτήθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, μετά την καταψήφιση από τη Βουλή του πακέτου λιτότητας, την παραμονή μάλιστα της άκρως σημαντικής ευρωπαϊκής συνεδρίασης για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης.
Ελλάδα
*   Τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία διερεύνησε την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, 85 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
*   Αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετέχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα τεθούν τα θέματα που αφορούν τη «συνολική λύση» για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
*   Βολές κατά όλων όσοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την Επανάσταση του 1821 εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων δυνάμεων, σε εκδήλωση για την εθνική επέτειο.
*   Υποχρεωτικά και όχι εθελοντικά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα τεστ αντοχής σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς που λειτουργούν σε ευρωπαϊκές χώρες, ζήτησαν με κοινή απόφασή τους οι διακομματικές επιτροπές Έρευνας και Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος.
*   Από φαρμακεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να εξυπηρετούνται από την Πέμπτη οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, λόγω της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά.

Κόσμος
*   Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες μετά την καταψήφιση του πακέτου λιτότητας από το Κοινοβούλιο της χώρας, κάνοντας λόγο για πολιτική κρίση που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη χώρα. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν εναντίον των μέτρων, που προέβλεπαν περικοπές δαπανών και αύξηση φορολογίας και στόχευαν στο να αποφύγει η Λισαβόνα να ζητήσει διάσωση.
*   Σε νέα επιχειρησιακή φάση περνά η «Αυγή της Οδύσσειας» με τον διοικητή των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη να δηλώνει ότι η αεροπορική δύναμη του καθεστώς καταστράφηκε και πλέον στο στόχαστρο βρίσκονται οι χερσαίες δυνάμεις του καθεστώτος σε σημεία όπου απειλείται ο άμαχος πληθυσμός. Δυτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ήδη αεροπορικές επιδρομές κατά των κανταφικών δυνάμεων στη Μιζουράτα, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες με τους αντικαθεστωτικούς. Εξακολουθεί να πλήττεται από δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι η πόλη Ζιντάν.
*   Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου σε εβραϊκή συνοικία στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 34 άτομα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Ρωσία. Για «τρομοκρατική επίθεση» από Παλαιστίνιους κάνει λόγο η αστυνομία του Ισραήλ. Καταδικάζει την επίθεση ο Μπ.Ομπάμα, να μην προβεί σε επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας κάλεσε η Αίγυπτος το Ισραήλ.
*   Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ κατά εκατοντάδων νέων που πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους της πόλης Ντεραά, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο έξι πολιτών σε επιδρομή των Αρχών στο τζαμί Ομάρι τα ξημερώματα. Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν σε αυτή τη δεύτερη επίθεση, κλιμακώνεται η κρίση στη χώρα.
*   Χωρίς συμφωνία έληξε άλλη μία συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ηγεσία του στρατιωτικού σκέλους των επιχειρήσεων στη Λιβύη, ζήτημα που παραμένει ανοιχτό για πέμπτη ημέρα και παρά τις προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα. ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία έχουν ήδη συμφωνήσει σε επιμέρους σημεία, επίμονα η Τουρκία διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

Οικονομία
*   Εφιαλτικές προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στην Βουλή. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ το 2012 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1.200.000, είπε και τόνισε ότι «με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας.
*   Με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Για νομοσχέδιο που τοποθετεί την «αιχμή μιας μεγάλης αγροτικής μεταρρύθμισης, η οποία έχει προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο» μίλησε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.
*   Διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι έως 30% φθηνότερο από το οικιακό, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικαλούμενη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου