Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2011

*   Ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, δέχεται η Πορτογαλία. Το ύψος του πιθανού πακέτου διάσωσης προσδιορίζεται στα 80 δισ. ευρώ.

Ελλάδα
*   Κλειστό για τους οδηγούς θα είναι το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής το κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που θα γίνει στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
*   Σε 10 τουλάχιστον σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, τα οποία χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα με βάση τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων και σοβαρών ατυχημάτων του 2010, θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι οδηγοί, που θα ταξιδέψουν για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
*   Επανέρχεται την Κυριακή 27 Μαρτίου το κίνημα κατά των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σε αρκετούς σταθμούς κατά μήκος των εθνικών οδών.
*   Την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, με καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλους, παρουσίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
*   «Οι 27 φοβισμένοι ηγέτες, αντί να λαμβάνουν ερήμην των λαών καταστροφικές αποφάσεις, (πρέπει) να θέσουν τις επιλογές τους άμεσα στην κρίση των λαών τους», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, προκρίνοντας τη διενέργεια δημοψηφισμάτων «ώστε να αποφασίσουν οι λαοί για το μέλλον τους».

Κόσμος
*   Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αναλάβει η Συμμαχία την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Η θέση αυτή φαίνεται να μην βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με προηγούμενες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι ο έλεγχος των επιχειρήσεων περνά εξ ολοκλήρου στο ΝΑΤΟ. Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το ενδεχόμενο να αναλάβει η Συμμαχία έναν ευρύτερο ρόλο.
*   Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε λιβυκό μονοκινητήριο τύπου Γκάλεμπ, την ώρα που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα. Το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, δήλωσε εκπρόσωπος των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε κλοιό κανταφικών δυνάμεων η Μιζουράτα, την ώρα που οι συμμαχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατά το βράδυ της Τετάρτης εκτόξευσαν 14 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ κατά στρατιωτικών στόχων στη Λιβύη.
*   Απαλλάσσει πλήρως την Ιταλία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από ευθύνες σχετικά με το θάνατο του 23χρονου Κάρλο Τζουλιάνι, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από την αστυνομία κατά τις διαδηλώσεις κατά της G8 στη Γένοβα το 2001. Το ΕΔΑΔ έκρινε όχι μόνο πως η Ιταλία δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του νεαρού, αλλά και πως ολοκλήρωσε σωστά την ανακριτική διαδικασία για το περιστατικό.
*   Συγκεντρώσεις ραδιενέργειας «στα όρια ή παραπάνω» από το κανονικό, ακόμα και πέραν των 30 χιλιομέτρων ανοιχτά της Φουκουσίμα εντόπισαν οι επιστήμονες ανοιχτά της Ιαπωνίας. Στο νοσοκομείο με συμπτώματα έκθεσης σε υψηλή ποσότητα ραδιενέργειας μεταφέρθηκαν δύο εργάτες από τους περίπου 50 που παραμένουν στο λαβωμένο πυρηνικό εργοστάσιο, όπου παρά τις προσπάθειες παραμένουν τα προβλήματα ψύξης σε τρεις αντιδραστήρες. Υψηλές συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων εξακολουθούν ανιχνεύονται σε τρόφιμα.
*   Ήττα προμηνύουν για τον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ένα από τα παραδοσιακά προπύργια των Χριστιανοδημοκρατών όπου επικρατούν συνεχώς από το 1953.

Οικονομία
*   Ένα ακόμη εμπόδιο στο να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε μία συνολική συμφωνία για την «περιεκτική απάντηση» της ΕΕ στην κρίση χρέους φέρνει το γερμανικό αίτημα για «επιμερισμό» της συνεισφοράς της στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης και μετά το 2013.
*   Η απερχόμενη κυβέρνηση της Πορτογαλίας «θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις κατά του ενδεχομένου μιας προσφυγής σε εξωτερική βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αρκεί να δούμε την κατάσταση αυτών που έχουν ζητήσει αυτήν τη βοήθεια, που αντιμετωπίζουν επιτόκια υψηλότερα από προηγουμένως και υφίστανται εξαιρετικά βίαια μέτρα». Την ίδια στιγμή η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Λισαβόνα υπό τους γνωστούς όρους φυσικά, τοποθετώντας το ποσό στα 80 δισ. ευρω.
*   Σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνεργασία της Ελλάδας και της Κίνας συζήτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε -παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου- με την υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου