Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η Ηλεία στην κορυφή της μετεωρολογίας

O καλύτερος σε κάλυψη νομός στην Ελλάδα
Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η Μαρτίου, σε ανάμνηση της ημέρας αυτής του 1950, όταν και τέθηκε σε ισχύ η ιδρυτική συνθήκη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), ο οποίος σήμερα αριθμεί 189 κράτη-μέλη.
Την ημέρα αυτή οι ανά τον κόσμο Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες "ανοίγουν τις πόρτες τους" στο κοινό και οι μετεωρολόγοι ξεναγούν τους επισκέπτες στο χώρο εργασίας τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το έργο τους, την καθοριστική συμβολή τους στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος και την συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη. Το θέμα του εορτασμού που επιλέχθηκε από το WMO για το 2011 είναι "Το κλίμα και εσείς".
Οι δράσεις που αναπτύσσει σήμερα ο WΜΟ στον τομέα του κλίματος στοχεύουν στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας του ανθρώπου και στην οικονομική ανάπτυξη των εθνών. Κινούνται παράλληλα και συνεργατικά στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της απαλοιφής, μέχρι το 2015, της ακραίας φτώχειας και πείνας και της εξασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σε τοπικο επίπεδο, οι συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταφέραμε η Ηλεία από το 2007 να είναι ο καλύτερος σε κάλυψη νομός στην Ελλάδα, καθώς λειτουργούν μέχρι σήμερα 9 Αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί (Μ.Σ.) και 1 σταθμός στη Ζάκυνθο (που κι αυτός εντάσσεται στο δίκτυο της Ηλείας).
Στόχος μας η μακρόχρονη λειτουργία και η συντήρηση αυτού του δικτύου, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξή του.

Πηγή:  H.T. Θεόδωρου Κονδύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου