Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Η Ηλεία στην κορυφή της μετεωρολογίας

O καλύτερος σε κάλυψη νομός στην Ελλάδα
Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η Μαρτίου, σε ανάμνηση της ημέρας αυτής του 1950, όταν και τέθηκε σε ισχύ η ιδρυτική συνθήκη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), ο οποίος σήμερα αριθμεί 189 κράτη-μέλη.
Την ημέρα αυτή οι ανά τον κόσμο Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες "ανοίγουν τις πόρτες τους" στο κοινό και οι μετεωρολόγοι ξεναγούν τους επισκέπτες στο χώρο εργασίας τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το έργο τους, την καθοριστική συμβολή τους στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος και την συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη. Το θέμα του εορτασμού που επιλέχθηκε από το WMO για το 2011 είναι "Το κλίμα και εσείς".
Οι δράσεις που αναπτύσσει σήμερα ο WΜΟ στον τομέα του κλίματος στοχεύουν στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας του ανθρώπου και στην οικονομική ανάπτυξη των εθνών. Κινούνται παράλληλα και συνεργατικά στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της απαλοιφής, μέχρι το 2015, της ακραίας φτώχειας και πείνας και της εξασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σε τοπικο επίπεδο, οι συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταφέραμε η Ηλεία από το 2007 να είναι ο καλύτερος σε κάλυψη νομός στην Ελλάδα, καθώς λειτουργούν μέχρι σήμερα 9 Αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί (Μ.Σ.) και 1 σταθμός στη Ζάκυνθο (που κι αυτός εντάσσεται στο δίκτυο της Ηλείας).
Στόχος μας η μακρόχρονη λειτουργία και η συντήρηση αυτού του δικτύου, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξή του.

Πηγή:  H.T. Θεόδωρου Κονδύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου